Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Τον Απρίλιο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Τον Απρίλιο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

25


Εξετάσεις για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Απριλίου, ενώ όπως κάνει γνωστό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της, απο τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου μέχρι και την την Τρίτη 4 Μαρτίου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στα γραφεία της Διεύθυνσης αίτηση για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες Γαλλική και Ιταλική επιπέδου Β2 «καλή γνώση».
Η αίτηση αυτη υποβάλλεται είτε αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στην επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Οπως μας έιπε η Μέλη Τσακού απο το φροντιστήριο ΕΦΟΔΙΟ στα φροντιστήρια εκμάθησης ξένων γλωσσών δεν έχει φθάσει ακόμη κάποια εγκύκλιος που να αποσαφηνίζει ζητήματα που αφορούν τις εξετάσεις αυτές. Πρόκειται όμως για πτυχία που θα δίνονται δύο φορές το χρόνο και η συμμετοχή είναι ανεξαρτήτου ηλικίας και ανεξάρτητα από τον τρόπο απόκτησης των γνώσεων.
Οι εξετάσεις που θα είναι προφορικές και γραπτές θα οδηγούν σε πιστοποιητικά 6 επιπέδων – στοιχειώδους γνώσης, βασικής, μέτριας, καλής, πολύ καλής κι άριστης γνώσης της γλώσσας- .
 Μεταξύ των ζητημάτων που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν η απόκτηση του κατάλληλου επιπέδου πιστοποιητικού υποδηλώνει και την απόκτηση επάρκειας της γλώσσας ή απλά την πιστοποίηση της γνώσης της για την χρήση σε κάποιες προλήψεις. Βέβαια αυτές οι εξετάσεις θα γίνονται παράλληλα με αυτές που κάνουν οι φορείς.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ΕΥΡΩ και φημολογείται ότι οι πρώτες εξετάσεις θα γίνονται δωρεάν. Τον Οκτώβριο του 2003 αναμένεται να επεκταθούν οι εξεταλάσεις στα Αγγλικά κι ίσως στα Γερμανικά. Αργότερα οι εξετάσεις θα αφορούν και τις υπόλοιπες γλώσσες της Ευρωπαικής Ενωσης και το τέταρτο στάδιο θα περιλαμβάνει τις γλώσσες των υπόλοιπων ανατολικών χωρών 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει το ΔΗΠΕΘΕ και ψάχνει για στέγη
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα των βαλκανικών πολέμων στη Βουλή