Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Θανάσης Βαρίνος ζητά το φάκελλο λιμανιού

Ο Θανάσης Βαρίνος ζητά το φάκελλο λιμανιού

59


 Ερώτηση στους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ  Θανάσης Βαρίνος με θέμα την χωροταξική μελέτη και εμπειρογνωμοσύνη λιμενικών εγκαταστάσεων της Χίου.
 Ο Θ. Βαρίνος  αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας απο το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει γίνει στο νομό κανένα αξιόλογο έργο (με εξαίρεση τις λιμενικές εγκαταστασεις των Ψαρών που είναι ανεπαρκείς) ούτε βελτιώθηκαν οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις στα λιμάνια Χίου και Μεστών. Στο κείμενό του ο βουλευτής αναφέρθηκε στις πρωθυπουργικές υποσχέσεις, προεκλογικά για κατασκευή σύγχρονου λιμανιού.
Θυμίζοντας την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6 Απριλίου του 2001, όπου αποφασίστηκε η ανάθεση χωροταξικής μελέτης για τις λιμενικές εγκαταστάσεις, πέρασε στη σύσκεψη που έγινε στη Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην οποία δεν κλήθηκε για συμμετοχή.
Ο Θ. Βαρίνος  ρωτά τους υπουργούς με ποιά διαδικασία ανατέθηκε η μελέτη- εμπειρογνωμοσύνη στους συγκεκριμένους μελετητέ, πότε πρέπει να παραδώσουν και ποιό το κόστος.
Επίσης αν η μελέτη έγινε με απευθείας ανάθεση και ποιοί λόγοι επέβαλλαν αυτή την αδιαφανή διαδικασία. Τέλος ζητά να κατατεθούν στη Βουλή η προκήρυξη διαγωνισμού και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη της μελέτης -εμπεορογνωμοσύνης και φωτοαντίγραφα των δημοσιεύσεων, τον κατάλογο των μελετητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, καθώς και την απόφαση ανάθεσης και τη σύμβαση ανάληψης της μελέτης -εμπειρογνωμοσύνης

Διαφήμιση