Αρχική Πολιτισμός Ικανοποίηση Περιφέρειας για το “Πάρκο Ελληνικού Πολιτισμού”

Ικανοποίηση Περιφέρειας για το “Πάρκο Ελληνικού Πολιτισμού”

28



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα “Πάρκο Ελληνικού Πολιτισμού”, μας ενημερώνει προχθεσινό δελτίο τύπου της Περιφέρειας.
Στην εκδήλωση που είχε ως στόχο την παρουσίαση της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας και φυσιογνωμίας της Περιφέρειας παρευρέθησαν  πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν χορευτές των παραρτημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Σάμου και Ικαρίας, καθώς και τo συγκρότημα “Μεσοτοπίτες Λέσβου”. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λαϊκή παράδοση της περιοχής και να δοκιμάσουν χαρακτηριστικές γεύσεις και εδέσματα, στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας.
Καλοσωρίζοντας τους προσκεκλημένους ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:
“Η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για τους  Έλληνες και  ξένους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση για όσα μπορεί να απολαύσουν αν επισκεφθούν οποιοδήποτε από τα νησιά μας”.


Να σημειώσουμε πάντως ότι σε σχετικό ρεπορτάζ εφημερίδων της Λέσβου για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων οι εκπρόσωποι της Χίου επισήμαναν τη μικρή παρουσία ξένων επισκεπτών.
Αν και η Περιφέρεια δηλώνει ικανοποιημένη, σε άλλο μήκος κύματος είναι οι δηλώσεις τόσο της νομαρχιακής συμβούλου Αριέτας Ανδρεάδη αλλά και της προϊσταμένης του γραφείου δημοσίων σχέσεων Βάσως Κριτάκη στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ που σημείωσαν ότι ενώ πήραν φυλλάδια σε ξένες γλώσσες αποδείχθηκε ότι περισσότεροι ήταν έλληνες, ενώ περισσότερο έμοιαζε με έκθεση τουρισμού παρά πολιτισμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Ν.Λέσβου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ.Σπύρος Βλιάμος, ο έπαρχος Λήμνου κ.Θόδωρος Μπαβέας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λέσβου και Δήμαρχος Πέτρας κ.Στέλιος Παυλής, εκπρόσωποι φορέων των τριών νησιών καθώς και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σωματείων Λεσβίων, Χιωτών και Σαμίων με έδρα την Αττική.


 


 


 


 


 


 



 

Διαφήμιση