Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις 8o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ – Χειμώνας 2024: Τζαζ Μουσική στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

8o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ – Χειμώνας 2024: Τζαζ Μουσική στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

79

Με μια Συναυλία σύγχρονης τζαζ μουσικής για μπάσο κλαρινέτο και 8χορδη κιθάρα, συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του 8ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Ο Έλληνας κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης και η Γερμανίδα κλαρινετίστα και συνθέτρια Rebecca Trescher, στις 9.00 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”, ενώνουν τις μουσικές τους αναζητήσεις σε ένα σχήμα με τη δική του ξεχωριστή μουσική γλώσσα και εκφραστικότητα.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και κατόπιν εξαντλήσεως των εισιτηρίων για τη συναυλία στις 21:00, ο Γιώργος Ταμπάκης και η Rebecca Trescher θα δώσουν εκτάκτως μία ακόμη συναυλία στις 19:30, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».

Οπως μας ενημερώνει το πρόγραμμα του Chios Music Festival, το άλμπουμ τους “Dual Nature” διακρίθηκε διεθνώς κερδίζοντας το 2020 ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό Global Music Awards στην κατηγορία Outstanding Achievement, ενώ βρέθηκε και στη δεκάδα των καλύτερων νέων κυκλοφοριών για την τζαζ μουσική στη διεθνή πλατφόρμα Bandcamp. Γενικότερα, η ανταπόκριση απέναντι στο «Dual Nature» ήταν εξαιρετική, αφού το άλμπουμ συγκέντρωσε θερμές κριτικές από δημοσιογράφους, τζαζ περιοδικά, ιστοσελίδες σε Ευρώπη και Αμερική, με πολλούς διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς να το εντάσσουν στο πρόγραμμά τους.
Οι πρωτότυπες συνθέσεις τους για 8χορδη κιθάρα και μπάσο κλαρινέτο κινούνται και ισορροπούν ανάμεσα σε τζαζ, σύγχρονη και έθνικ μουσική, προτείνοντας τον προσωπικό ήχο και την άποψή τους σε ένα project χωρίς καλλιτεχνικά σύνορα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί μαζί ως ντουέτο σε φεστιβάλ και πολιτιστικούς χώρους σε Ελλάδα και Γερμανία και το νέο τους άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2024.

Συντελεστές
Rebecca Trescher: Μπάσο Κλαρινέτο
Γιώργος Ταμπάκης: 8χορδη Κιθάρα

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Allianz, με δωρεά του The John S Fafalios Foundation, και με την υποστήριξη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Χίου, του Δήμου Χίου, του Δήμου Οινουσσών και του Point Group Chios.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

DUAL NATURE & BEYOND: GIORGOS TABAKIS, REBECCA TRESCHER
8 € γενική είσοδος
6 € μειωμένο

Η προπώληση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας εισιτηρίων ticketservices.gr
ή από το κατάστημα Πυξίδα στη Χίο:

Ticket Services
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: ticketservices.gr

Κατάστημα Πυξίδα
Απλωταριάς 34, Χίος
τηλ. 22710 26666

Περισσότερες πληροφορίες: www.chiosmusicfestival.gr

Διαφήμιση