Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πόλεμος και Περιβάλλον: διημερίδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 1ου Δημοτικοέ Σχολείου Βροντάδου

Πόλεμος και Περιβάλλον: διημερίδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 1ου Δημοτικοέ Σχολείου Βροντάδου

12 Η υλοποίηση των σχεδίων των Αμερικανών για επίθεση στο Ιράκ, με πρόσχημα τον  εκδημοκρατισμό της χώρα, είναι θέμα χρόνου. Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία απο επίσημες εκθέσεις για τις επιπτώσεις απο τον πόλεμο στο Ιράκ. Εκθέσεις που μιλούν -ανάλογα με το εύρος των πολεμικών επιχειρήσεων- για απώλειες χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, για ανθρώπους που θα υποφέρουν απο λιμό και ασθένειες,  για ανθρώπους που θα γίνουν πειραματόζωα με τη χρήση βιολογικών και άλλων όπλων, για κύματα μεταναστών,  καταστροφή στο περιβάλλον αλλά και στα πολιτιστικά μνημεία. Στις μέρες μας η απόσταση Ιράκ -Ελλάδας έχει εκμηδενιστεί και η αντίσταση του φιλειρηνικού κινήματος είναι αναγκαία.
 Επίκαιρη όσο ποτέ είναι η διημερίδα  που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου με θέμα  « πόλεμος και περιβάλλον ».
Οι εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Οι θεματικές ενότητες που θα διερευνηθούν αφορούν τις επιπτώσεις του πολέμου στον ίδιο τον άνθρωπο, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Παράλληλα προγραμματίζονται Έκθεση παιδικού σχεδίου. Πραγματοποίηση εργαστηρίουγια τους εκπαιδευτικούς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου με θέμα “Ελληνες και Τούρκοι- μπορούμε να γίνουμε φίλοι;”.Προβολή κινηματογραφικής αντιπολεμικής ταινίας


Μεταξύ των εισηγητών θα είναι
Θ.Γεράνιος  Πυρηνικός φυσικός
Ν. Θεοδοσίου  Σκηνοθέτης -συγγραφέας
Αλ. Γεωργόπουλος Καθηγητής τμ. Νηπιαγωγών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Τζοσκούν Ιστερτζί  Δημοσιογράφος
Αντ. Τζανέτος Γιατροί χωρίς σύνορα

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ μαστίχα στη Σύνοδο Κορυφής
Επόμενο άρθροΗ πορεία του NAIAS στην Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου