Αρχική Πολιτισμός “Γλυκιά Εμμα, αγαπητή Μπεμπέ” από την Κινηματογραφική Λέσχη

“Γλυκιά Εμμα, αγαπητή Μπεμπέ” από την Κινηματογραφική Λέσχη

18

Την ταινία του Ιστβαν Ζάμπο από την Ουγγαρία “Γλυκιά Εμμα, αγαπητή Μπεμπέ” παρουσιάζει σήμερα η Κινηματογραφική Λέσχη, στη σχετική προβολή το βράδυ στο ΟΜΗΡΕΙΟ.


Η ταινία είναι του 1992 και περιγράφει τη ζωή της Εμμας και της Μπεμπέ, δύο δασκάλων ρωσικών από την επαρχία που βρίσκονται σε κάποιο δημοτικό σχολείο της Βουδαπέστης, όπου μετά την αλλαγή του καθεστώτος πρέπει να παλέψουν διπλά όχι μόνο για να επιβιώσουν αλλά και για να μην κατρακυλήσουν από την κοινωνική θέση που είχαν κατακτήσει με πολλές δυσκολίες.
Ο μισθός τους δεν φτάνει για το νοίκι ούτε καν ενός δωματίου, έτσι εδώ και επτά χρόνια συγκατοικούν στο ίδιο δωμάτιο ενός ξενώνα όπως τουλάχιστον άλλοι 300 δάσκαλοι. Για να συνεχίσουν να διδάσκουν αναγκάζονται να παρακολουθούν νυχτερινά μαθήματα αγγλικών. την άλλη μέρα διδάσκουν στα παιδιά ό,τι έμαθαν τη νύχτα.


Η Εμμα εδώ και ένα χρόνο έχει μια αδιέξοδη σχέση με το διευθυντή ενός σχολείου που είναι παντρεμένος με παιδιά. για να ταβγάλει πέρα καθαρίζει σπίτια πολουσίων, ενώ η Μπεμπέ διασκεδάζει ξένους σε μπαρ. Η αστυνομία τη συλλαμβάνει για παράνομη πορνεία και η περιπέτειά της τη σπρώχνει στην αυτοκτονία.


Η συνέχεια επί της οθόνης.


Ο σκηνοθέτης γεννημένος το 1938 στη Βουδαπέστη πήρε όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας με το “Μεφίστο”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση βουλευτών ΝΔ για επιδοτήσεις
Επόμενο άρθροΑμόλα καλούμπα!