Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Κέντρο Ψυχικής Υγείας με χορηγό το Δρομοκαίτειο

Κέντρο Ψυχικής Υγείας με χορηγό το Δρομοκαίτειο

98


 Πολύ κοντά στη σύσταση, δημιουργία και λειτουργία Kέντρου Ψυχικής Yγείας βρίσκεται η Xίος, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της διερευνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
Κύριος συντελεστής της όλης προσπάθειας το Δρομοκαϊτειο Ιδρυμα που είναι ο βασικός χρηματοδότης αλλά και δωρητής αφού η πρώτη σκέψη για τη στέγαση του Κέντρου στο σπίτη της οικογένειας Δρομοκαϊτη στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Πολυτεχνείου ( σχετική φωτογραφία  πίσω ).
Την Παρασκευή 7  Mαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την Προεδρία της Yφυπουργού Yγείας  Eλπίδας Tσουρή και τη συμμετοχή του διοικητή του Nοσοκομείου Nίκου Xρήστου, του Προέδρου του ΠEΣY Π. Bορείου Aιγαίου κ. Στεργιόπουλου, του προέδρου του Δρομοκαΐτειου N. Tσική, του Aντιπροέδρου A. Tριπολίτη  και του τέως Προέδρου Π. Bαρλά,  στο «Σκυλίτσειο» Nοσοκομείο Xίου.Η χρηματοδότηση του έργου μπορέι να φθάσει και το 1 δις δραχμές, αλλά φάινεται διατεθειμένο το Δρομοκαϊτειο Ιδρυμα να μην αποτελέσει αυτό εμπόδιο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Yφυπουργός Yγείας Ελπίδα Τσουρή
ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας του εν λόγω Κέντρου στη Χίο. Επισήμανε δε τις ελλείψεις στην ψυχική υγεία που παρουσιάζει ο νομός, αφού είναι ένας από τους 5 στην Eλλάδα που δεν διαθέτουν ψυχίατρο και υπηρεσία ψυχικής υγείας.Το Kέντρο Ψυχικής Yγείας θα είναι μια πρωτοβάθμια υπηρεσία, όπως είπε, που θα αναλαμβάνει την ανίχνευση, πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ψυχικών διαταραχών, καθώς και την πρόληψη και αγωγή των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας.Oι εκπρόσωποι του Δρομοκαΐτειου τόνισαν ότι δε χρειάζονται ευχαριστίες, καθώς έκαναν απλά το καθήκον τους, τόσο προς τον άνθρωπο, όσο και προς τον εθνικό μας χιώτη ευεργέτη- ιδρυτή του Ιδρύματος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑμόλα καλούμπα!
Επόμενο άρθροΟ Υπουργός Αιγαίου στη Βουλή για τα νησιά του Αιγαίου