Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Συνεταιρισμοί Μαστιχοπαραγωγών: Στο Πυργί ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της διαβούλευσης για το...

Συνεταιρισμοί Μαστιχοπαραγωγών: Στο Πυργί ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της διαβούλευσης για το μέλλον του συνεταιρισμού

31

Η “αποτύπωση της βούλησης των μελών για την πρόθεση μετατροπής της ΕΜΧ σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό μέσω συγχώνευσης”, συνεχίζεται στα χωριά της μαστίχας.
Την Κυριακή 31 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκαν αρκετές έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς μαστιχοπαραγωγών.
Σε αντίθεση με Νένητα και Καλλιμασιά, όπου συντριπτικά σε αυτή τη φάση της διαβούλευσης ψήφισαν υπέρ του ΟΧΙ, στο Πυργί έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Συνεταιρισμός Μαστιχοπαραγωγών Πυργίου: Καθαρισμός μαστιχιού- ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην ουσία το ΝΑΙ, είναι υπέρ της συνέχισης της διαβούλευσης, όπως περιγράφει και η σχετική ανάρτηση του προέδρου του Πρωτοβάθμιου Συνεταιρισμού Πυργίου, στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Συνεταιρισμού, την οποία και μεταφέρουμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος- διαχειριστής της σελίδας Αλέξης Τσουνάκος, υπερίσχυσε το ΝΑΙ με ποσοστό 86.4% και 108 ψήφους. Με αναγωγή φαίνεται έτσι ότι στο Πυργί ψήφισαν 125 άτομα, και ΟΧΙ (ή λευκά) είναι 17.

“Σήμερα 31-05-2026 ολοκληρώθηκε η δεύτερη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού μας με την προσέλευση των μελών να είναι με διαφορά η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Τα μέλη κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους και απαντήθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΜΧ και αντιπρόσωπο του Συνεταιρισμού μας κ. Τούμπο.
Υπήρξαν στιγμές έντασης όπως είναι απολύτως φυσιολογικό για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Τα μέλη ψήφισαν και υπερίσχυσε το ΝΑΙ με ποσοστό 86.4% δηλαδή 108 ψήφους.
(Βούληση των μελών του συνεταιρισμού για την έγκριση έναρξης της διαδικασίας μετατροπής και όχι την τελική έγκριση).

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να τελειώσουν όλοι οι συνεταιρισμοί τις συνελεύσεις τους και αναλόγως των αποτελεσμάτων να πάμε στην επόμενη μέρα.
Σε περίπτωση που υπερισχύει το ναι θα αρχίσει ουσιαστικός διάλογος και θα περιμένουμε από την ΕΜΧ να μας δώσει δεσμευτικές απαντήσεις για τα θέματα που έχουμε θέσει όλο το προηγούμενο διάστημα και σε επόμενη φάση θα κληθούμε να ψηφίσουμε εκ νέου.

Το εύκολο είναι (ειδικά όταν όλα φαίνονται ρόδινα) να μείνεις εκεί που είσαι και να περιμένεις το οποίο πρόβλημα να το λύσει ο επόμενος.
Το δύσκολο είναι να εντοπίσεις μελλοντικές προκλήσεις και προβλήματα και να προετοιμαστείς για λύσεις πριν να είναι αργά, ακόμα και αν πολλές φορές χρειαστεί να γίνεις δυσάρεστος.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι στο Πυργί δεν βλέπουμε αντιπάλους όποια και να είναι η άποψη τους αρκεί να θέλουν πραγματικά το καλό της καλλιέργειας και των παραγωγών”, σημειώνεται στην ανάρτηση.

Διαφήμιση