Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σχεδιασμός για τα νησιά του υπουργείου Αιγαίου

Σχεδιασμός για τα νησιά του υπουργείου Αιγαίου

37

 
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ διαγωνισμού «Αγονων γραμμών» για συμβάσεις μέχρι έξι χρόνια προκειμένου να προσελκυστούν πλοία βελτιωμένων ποιοτικών κριτηρίων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Αιγαίου για τη διετία 2006-2008. Επίσης σε πρώτο πλάνο βρίσκονται:


* Η εφαρμογή του προγράμματος «Ενέργειες για ενίσχυση της Ανάπτυξης των Μικρών Νησιών» (κάτοικοι κάτω των 3.000) στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, καθώς και στο Ιόνιο, αρχικού ύψους 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2006-2008.


* Η αναγνώριση ως Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (άρα συγχρηματοδότηση από Ε.Ε.) των επιδοτήσεων «Αγονων γραμμών, μεταφοράς νερού και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος».


* Η εφαρμογή των εγκριθέντων το 2006 προγραμμάτων του INTERREG III και του ARGO ύψους 10 εκατ. ευρώ.


Ο απολογισμός


Οσον αφορά στα πεπραγμένα στο υπουργείο τα δύο τελευταία χρόνια, αφορούν σε:


* Ενίσχυση των νησιωτικών ενδονομαρχιακών και διανομαρχιακών «Αγονων γραμμών» του Αιγαίου.


* Αύξηση πιστώσεων κατά περίπου 18% το 2006 έναντι του 2005 για κάλυψη όλων των αναγκών των «Αγονων γραμμών».


* Νομοθετικές ρυθμίσεις για βελτίωση του συστήματος των «Αγονων γραμμών» (π.χ. συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από 1 έως 6 έτη με καθορισμό ποιοτικών κριτηρίων).


* Ενεργοποίηση του Συντονιστικού Συμβουλίου Αιγαίου (Πρόεδρος: υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής) για προώθηση της Ολοκληρωμένης Νησιωτικής Πολιτικής στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.


* Χρηματοδότηση έργων βασικών υποδομών (λιμενικά, οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση) κυρίως στα «Μικρά Νησιά» (πληθυσμός κάτω των 3.000 κατοίκων).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 11 Μαρτίου 2006

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ CHIOSNEWS.COM

Διαφήμιση