Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει την πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών δυνάμεων- συνεχίζεται η απεργία

Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει την πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών δυνάμεων- συνεχίζεται η απεργία

16


Ένταση και μικροεπεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας. Περίπου 100 φοιτητές της Ιατρικής προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, για να μιλήσουν με τη Μαριέττα Γιαννάκου, όμως απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διασπάσει τον κλοιό των αστυνομικών και να μπει μέσα στο υπουργείο. Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους φοιτητές, οι οποίοι απάντησαν εκσφενδονίζοντας αυγά και γιαούρτια.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, δέκα φοιτητές τραυματίσθηκαν ελαφρά.
Οι φοιτητές διαδήλωναν, διαμαρτυρόμενοι για το νόμο-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Σε περισσότερες από 200 σχολές σε όλη τη χώρα έχουν αποφασιστεί καταλήψεις, ενώ καθηγητές και φοιτητές προχωρούν με συντονισμένες κινήσεις, καθώς και οι δυο πλευρές ζητούν να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο μέσα στο καλοκαίρι.

Οι κινητοποιήσεις των καθηγητών ωστόσο, που έκλεισαν τα δύο τρίτα των πανεπιστημίων, δημιουργούν πρόβλημα στην εξεταστική περίοδο.

Κρίσιμη είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα συνεδριάσουν πολλοί σύλλογοι διδασκόντων για να κρίνουν εάν θα συμμετάσχουν στην απεργία διάρκειας που έχει προτείνει η ΠΟΣΔΕΠ.

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από: in.gr)

Ανακοίνωση ΠΟΣΔΕΠ

Φοιτητές και καθηγητές αντιμετωπίσαμε χθες (1-06-06)  την απροκάλυπτη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ. Η αστυνομία χτύπησε βάσει συντονισμένου σχεδίου σε ολόκληρη την Ελλάδα, τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Η αυταρχική αυτή επίδειξη δύναμης αποβλέπει στη φίμωση των αντιδράσεων ενάντια στη συντηρητική αντιμεταρρύθμιση που οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Δείχνει επίσης πώς αντιλαμβάνεται το υπουργείο Παιδείας τον διάλογο.
Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει την πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών δυνάμεων, την αλαζονική στάση της κυβέρνησης και τις εμπρηστικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας που προκαλούν το φοιτητικό κίνημα και επιχειρούν τη φίμωση και καταστολή του.

 

Σύσκεψη στη Χίο

Εν τω μεταξύ στη Χίο οι φοιτητές καλούν σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς για να εξηγήσουν τους λόγους της κινητοποίησης, την Τρίτη στις 8.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Διαφήμιση