Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007 ανακοινώθηκε από τις Υπουργούς Παιδείας και Τουριστικής Ανάπτυξης ότι ανατίθεται μελέτη για τη δημιουργία Tμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, το οποίο, σημειώνεται ότι δεν έχει εκδηλώσει επισήμως σχετικό ενδιαφέρον.
Είναι προφανές ότι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη δημιουργία και χωροθέτηση Τμήματος Τουρισμού θα πρέπει να συνεκτιμηθεί με την αρμόζουσα βαρύτητα το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, το οποίο έχει υπερδεκαετή διεθνώς αναγνωρισμένη παρουσία στις Ανώτατες Τουριστικές Σπουδές, καθώς επίσης και το γεγονός ότι είναι το μόνο Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει καταθέσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2006 εμπεριστατωμένη μελέτη για το θέμα αυτό.
Με αφορμή τις διαφαινόμενες εξελίξεις στο θέμα αυτό, το οποίο είναι μείζονος σημασίας τόσο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όσο και για τα νησιά του Αρχιπελάγους γενικότερα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007, ώρα 12.00 συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Εσπέρια, Σταδίου 22.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Αντιπρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αν. Καθηγητής κ. Ιωάννης Γκιάλας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Καθηγητής κ. Ιωάννης Καρκαζής και ο Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού», Καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας.







