Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δημάρχου Αμανής στους “Πολίτες Αμανής” σχετικά με τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων

Απάντηση Δημάρχου Αμανής στους “Πολίτες Αμανής” σχετικά με τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων

14

 Απάντηση στην επιστολή του Δ.Σ. Κου Πάν. Λαγού που δημοσιεύθηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.


Στην προ εξαμήνου ετυμηγορία του λαού της Αμανής δόθηκε η ευκαιρία στο συνδυασμό της αντιπολίτευσης να ακολουθήσει την επιλογή της σύνθεσης, της συναίνεσης και της συστράτευσης για το καλό του τόπου μας.
Δυστυχώς, τα πρώτα επίσημα δείγματα μαρτυρούν ότι και πάλι το τρένο για αυτήν χάνεται. Τις μικρότητες και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του επικεφαλής της στα μέχρι τώρα Δημοτικά Συμβούλια ασπάζεται όλος ο συνδυασμός, με αποδοχή μιας προσωπικής αντίληψης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρόσφατη ανακοίνωση για το δήθεν αποκλεισμό του δημοτικού συμβούλου κ. Παν. Λαγού από τις συνεδριάσεις υποβαθμίζει το ρόλο και την παρουσία όλων των υπολοίπων εκλεγμένων μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Η δημοτική αρχή σέβεται την ετυμηγορία του λαού για όσους επιθυμούν να την εκπροσωπούν στα δημοτικά έδρανα και κατανοεί απόλυτα ότι σε ένα Δήμο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αμανής, πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απαρτία στις συνεδριάσεις του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας. Εξήγησε ταυτόχρονα στον κ. Λαγό ότι δεν θα εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα του ρυθμιστή της ημερομηνίας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κυρίως δεν μπορεί να ανεχτεί αντιλήψεις ότι η λειτουργία ενός Δήμου μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα ενός και μόνου δημοτικού συμβούλου. Για να αντιληφθούν οι δημότες μας το μέγεθος των απαιτήσεων του κ. Λαγού και της αντιπολίτευσης παραθέτουμε το ακόλουθο γεγονός.
Ως μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου ο κ. Λαγός προσεκλήθη, σε ημερομηνία που ο ίδιος δεν είχε αποκλείσει, για τη συμμετοχή του στην προχθεσινή συνεδρίαση στις 12.00. Τρεις ώρες νωρίτερα, ο κ. Λαγός ενημέρωσε την Αναπτυξιακή ότι προσωπικό του πρόβλημα τον υποχρέωνε να παραμείνει στην Αθήνα για κάποιες ώρες ακόμα και ζητούσε τη χρονική μετακίνηση της συνεδρίασης για τις 18.00 το απόγευμα. Αν έχει την αίσθηση ο κ. Λαγός και μαζί του η αντιπολίτευση ότι οι συνεδριάσεις Συμβουλίων και Εταιρειών προγραμματίζονται κατά τα κέφια του καθενός, λάθος πόρτα χτύπησε.
Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμανής πράττει το καθήκον του ορίζοντας απολύτως νόμιμα τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, συνυπολογίζοντας τις υποχρεώσεις όλων των μελών του και δεν θα απολογηθεί σε κανέναν για τις δικές του αδυναμίες παρουσίας.
Εξάλλου, το επιχείρημα του δήθεν αποκλεισμού θα είχε νόημα αν ο κ. Λαγός στις ως τώρα συμμετοχές του στις συνεδριάσεις άρθρωνε αντιπολιτευτικό λόγο ουσίας. Ας ανατρέξουν όσοι επιθυμούν στα πρακτικά να διαπιστώσουν γιατί είτε με παρόντα τον κ. Λαγό είτε όχι, η εικόνα της αντιπολίτευσης συνεχίζει να είναι θλιβερή.
Η δημοτική αρχή Αμανής γνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι κοινά, είναι τα ίδια για όλους μας. Σ’ αυτά ζητούμε να έχουμε συνοδοιπόρο την αντιπολίτευση, χωρίς απ’ την πλευρά μας να διεκδικούμε το αλάθητο. Θέλουμε τις απόψεις, τις προτάσεις της, τη συμβολή της γιατί στην περιοχή μας δεν νοούνται αποκλεισμοί. Αυτά ως τώρα δεν τα έχουμε δει.
Αν πάλι η παράταξη του κ. Γεντή έχει αποφασίσει να κρύβεται για να αποφεύγει τις ευθύνες, σε εμάς άλλοθι δεν θα της επιτρέψουμε να βρει.
 
      Ο Δήμαρχος Αμανής


      Γεώργιος Π. Χρίτης



 

Διαφήμιση