«Δαιμονία νήσος»
Η είδηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στις «κλεινές Οινούσσες, τη δαιμονία νήσο» κατά την αυτάρεσκη έκφραση του Δημάρχου τους εφοπλιστή κυρίου Αγγελάκου, η ΔΕΗ, κατόπιν εντολής της δικής του δημοτικής αρχής, έκοψε δέντρα για να εγκαταστήσει πυλώνες ή και ενδεχομένως υποσταθμό στην αυλή του Γυμνασίου.
Στην αυλή του Γυμνασίου και του Τ.Ε.Ε Οινουσσών που φοιτούν όχι τα παιδιά των εφοπλιστών- αφού αυτά και οι οικογένειες τους εγκαταβιούν στο Λονδίνο και στα βόρεια προάστια της Αθήνας- αλλά τα παιδιά εκείνων που με τον ιδρώτα και τη ζωή τους ενίοτε, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία του «μεγάλου της θαλάσσης κράτους».
Όλα τα άλλα που καταγγέλλουν με την κραυγή αγωνίας τους ο Γυμνασιάρχης και οι καθηγητές του Γυμνασίου είναι τοις πάσι γνωστά. Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον δεν υπόκεινται σε λογικές συμψηφισμού. Και αν κάποιοι προσποιούνται τους αδαείς, να τους το πούμε καθαρά. Ο κίνδυνος λευχαιμίας σε παιδιά που ζουν κοντά σε ηλεκτρικές γραμμές υψηλής τάσης αποτελεί κοινή παραδοχή των πιο έγκυρων μελετητών. Όσο για την κοπή των δέντρων, χωρίς περιστροφές, σαφέστατα και ανεξάρτητα των όποιων σκοπιμοτήτων προβάλλονται, συνιστά στυγνό περιβαλλοντικό έγκλημα.
Σκοπιμοτήτων που κάνουν λόγο για φωτισμό των ιδιόκτητων εφοπλιστικών νησίδων του λιμανιού των Οινουσσών, προς τέρψη και ικανοποίηση της πλέον ανθρώπινης ιταμής ματαιοδοξίας.
Οι κύριοι της ΔΕΗ που επικαλούνται εντολή της δημοτικής αρχής Οινουσσών, θα πρέπει να καταλάβουν ότι ενεργούν στα πλαίσια κράτους δικαίου που σέβεται τους πολίτες του και όχι ως ενεργούμενα σε καθεστώς «κράτους εν κράτει».
Κράτους που δια των συντεταγμένων οργάνων του θα πρέπει να αποτρέψει τον επιχειρούμενο εγκληματικό σχεδιασμό στις Οινούσσες. Οι καθηγητές προς τιμήν τους ανέδειξαν το πρόβλημα. Πρόβλημα που άμεσα άλλοι θα πρέπει να επιλύσουν.
Αλέκος Γαϊτάνος
Επικεφαλής Ε.Α.Κ







