Με μεγάλη επιτυχία, και με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε, η τελετή της απονομής των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ 2007, που διοργανώνει, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, η ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Η επίσημη τελετή έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με την παρουσία περίπου 500 προσκεκλημένων, κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου και με την ευγενική χορηγία της OTEPLUS, Regency Entertainment, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, και της ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Αριστείδης Μπελλές, στην ομιλία του και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξή του τα τελευταία δύο χρόνια στην απονομή των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι « Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας , αποφάσισε να ξεκινήσει την υλοποίηση μιας νέας πρωτοβουλίας συνδυάζοντας τον βασικό σκοπό της που είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η μέριμνα για το περιβάλλον.
Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο θα διαλέγει και θα υιοθετεί αξιόλογες επιχειρηματικές ιδέες, προωθώντας έτσι το επιχειρηματικό πνεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Η νέα πρωτοβουλία είναι η «υιοθεσία» επιχειρηματικών ιδεών, μέσω της οποίας θα εντοπίζονται και θα στηρίζονται άξιες προτάσεις που βρίσκονται στο στάδιο της διαμόρφωσης, έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν και να αποκτήσουν την δική τους δυναμική μέσα στην οικονομία.
Για το 2008, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας προσκαλεί ιδέες από τον χώρο της «πράσινης επιχειρηματικότητας» . Ιδέες ικανές να παράξουν κέρδος, ενώ παράλληλα και αποδεδειγμένα θα βελτιώνουν το περιβάλλον με ορατό και μετρήσιμο τρόπο» τόνισε ο κ. Μπελλές, εξηγώντας ότι: ιδέες θα γίνονται δεκτές μέχρι τον Απρίλιο, ενώ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα επιλεγούν από την Επιτροπή της Λέσχης οι καλλίτερες, οι οποίες θα λάβουν χρηματικά βραβεία 3.000 ΕΥΡΩ η καθεμιά και θα παρουσιασθούν κατά την απονομή των βραβείων ΚΟΥΡΟΣ 2008.»
Τα φετινά βραβεία απένειμαν:
Tο Βραβείο Ανάπτυξης & Καινοτομίας απένειμε ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στον ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΡΟΥΤΣΗ, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε.
Το Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο απένειμε ο Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στο ΧΑΡΙΛΑΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας MEGA PLAST A.E.
Τέλος, το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο ΛΑΖΑΡΟ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, Πρόεδρο του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
Ο Πρωθυπουργός μετά την απονομή και αφού συνεχάρη τα μέλη της Λέσχης Επιχειρηματικότητας καθώς και τις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν , μεταξύ άλλων είπε « Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια, η κοινωνική ευθύνη είναι λέξεις – κλειδιά για την Ελλάδα της νέας εποχής. Είναι αξίες που οφείλουμε όσοι τις συμμεριζόμαστε, να δίνουμε διαρκή αγώνα για την εμπέδωσή τους στην ελληνική κοινωνία».
ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 19/11/2007







