ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η σημερινή (σ.σ.24/1/2008) δημόσια διαβούλευση-που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου-για την κτηριακή υποδομή των τμημάτων του έδωσε-κατά τη γνώμη μας-τα παρακάτω συμπεράσματα:
1. Η πολιτεία δια των εκάστοτε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απ΄την ίδρυση του είναι απούσα.
2. Οι κυβερνήσεις ουδέποτε σχεδίασαν τη στρατηγική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους τομείς:
* Κτιριακή και υλοκοτεχνική υποδομή(αίθουσες διδασκαλίας,βιβλιοθήκη.υπολογιστικό κέντρο,αναγνωστήρια)
* Κάλυψη των θέσεων ΔΕΠ με επιστημονικό προσωπικό σ΄όλους τους τομείς των-εδώ-τμημάτων.
* Ποιότητα ζωής:Δημιουργώντας τις υποδομές για τη δημιουργική ζωή των καθηγητών και φοιτητών.
3. Οι τοπικοί φορείς ουδέποτε κατανόησαν το στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην ευαίσθητη-εθνικά-περιοχή του Αιγαίου(πνευματικά,ιστορικά,πολιτιστικά κλπ) και κατα συνέπεια το <<στήριξαν>> χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
4. Το Πανεπιστήμιο κινδυνεύει να εγκλωβισθεί στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των οικονομικών συμφερόντων,που αντιμετωπίζουν την λειτουργεία του και τις χιλιάδες φοιτητές ως μέσα προσπορισμού κερδών.
5. Την αναγκαιότητα της δημιουργίας μετώπου Δράσης και Διεκδίκησης :
* Των αναγκαίων κονδυλίων για τη δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα από εθνικούς πόρους του ΥΠΕΠΘ.
* Το χαρακτηρισμό της περιοχής στο χωροταξικό σχεδιασμό ως χώρο ανάπτυξης εκπ/κών δρασηριοτήτων.
* Την ενίσχυση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κονδύλια απ΄το Δ΄ΚΠΣ με ευθύνη της Ν.Α Χίου.
* Την ενίσχυση των προσπαθειών της πρυτανικής αρχής με το έμπειρο και καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό των Τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α και του Δήμου Χίου.
Στα πλαίσια αυτά η Ν.Ε Χίου του ΚΚΕ θα συμβάλλει μ’ όλες τις δυνάμεις της..







