ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΑ
κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ
Εχω μείνει ειλικρινά κατάπληκτος από την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομα του μέλους της ενώσεως μας κ. Φ. Μανούση.
Το όλον θέμα είναι εξόχως σοβαρό και συντρέχουν και «επιβαρυντικές περιστάσεις», αν αναλογισθεί κανείς ότι κάποια από τις δύο πλευρές λέει συνειδητά ψέμματα.
Πράγματι είναι από τις περιπτώσεις, που μέση λύση ή παρεξήγηση δεν υπάρχει. Και είναι από τις περιπτώσεις που με μαθηματική ακρίβεια κάποιος θα τιμωρηθεί.
Η Ενωση θα παρακολουθήσει στενά και με την δέουσα σοβαρότητα την εν λόγω υπόθεση.
Προσωπικά θα προτείνω από το ΔΣ της Ενώσεως να καλέσει τον κ. Μανούση προς παροχή εξηγήσεων. Μεταξύ άλλων θα ζητηθεί από τον κ. Μανούση να εξηγήσει και για ποιούς λόγους δεν ενημερώθηκαν τα μέλη της Ενώσεως για τέτοιο σοβαρό θέμα και κυρίως για την ύπαρξη δικαστικής εμπλοκής, αφού προδήλως η εν λόγω υπόθεση ενδιαφέρει όλα τα μέλη.
Επισημαίνω ότι ακόμα και εάν το 1/10 από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητος αληθεύει, τότε βρισκόμαστε προ ενός τεραστίου σκανδάλου με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Αμεσα θα δώσω εντολή στο νομικόν τμήμα της Ενώσεως να εξετάσει το ενδεχόμενο παραστάσεως πολιτικής αγωγής, ακόμη και στο παρόν στάδιο της προδικασίας του ποινικού σκέλους της υποθέσεως. Με αυτό τον τρόπο, πλέον των άλλων, δεν θα μπορέσει να συγκαλυφθεί οτιδήποτε και η υπόθεση θα οδηγηθεί εις το ακροατήριο.
Αυτά προς το παρόν, διότι η εν λόγω υπόθεση ευρίσκεται εις χείρας της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Και δεν είναι τυχαία υπόθεση. Είναι, επαναλαμβάνω, σοβαρή και πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να καταλογισθούν ευθύνες όπου αναλογούν.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1.8.2008
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ







