Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Π. Λαμπρινούδη και απάντηση Περιφερειάρχη για θέμα πειθαρχικού

Ανακοίνωση Π. Λαμπρινούδη και απάντηση Περιφερειάρχη για θέμα πειθαρχικού

12

 Δήλωση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη
  


Από κάθε άποψη απαράδεκτη θεωρώ την ανακίνηση σήμερα, Ιανουάριο του 2009, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέματος πειθαρχικής δίωξής μου για την υπόθεση της αδειοδότησης Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων που χορηγήθηκε τον Ιανουάριο του 2003 στην περιοχή της Αμανής.
Για την ουσία της υπόθεσης σημειώνω μονάχα ότι ο Νομάρχης κινήθηκε αποκλειστικά με βάση τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Άλλωστε η νομιμότητα αυτών των ενεργειών έχει οριστικά κριθεί από την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με αριθμό 183 της 29ης Οκτωβρίου του 2008. Σημειωτέον δε ότι η νομιμότητα της απόφασης αυτής δεν αμφισβητήθηκε από κανένα, ούτε και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Είναι για μένα προφανές ότι τα κίνητρα της ανακίνησης αυτής της υπόθεσης είναι καθαρά κομματικού χαρακτήρα. Συνεπώς πρόκειται για κομματική δίωξη η οποία με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ασκείται εναντίον μου.
Θα θεωρούσα πιο χρήσιμο ο κ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, να ασχοληθεί με τα χρονίζοντα προβλήματα του Βορείου Αιγαίου (ακτοπλοϊκό, ανεργία, έργα υποδομής, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων κ.ά) αντί να διώκει μετά από παρέλευση 6 ετών με τον τρόπο αυτό τις δραστηριότητες των εκλεγμένων εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών.



Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

 

Απάντηση Περιφερειάρχη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την δήλωση του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη με την οποία στρέφεται κατά του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με αφορμή την πειθαρχική του δίωξη για τη μη τήρηση της  νομιμότητας κατά την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας  Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων  στην περιοχή Σιδεροφάς του Δήμου Αμανής Χίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Λέκκας δήλωσε:

«Συμμερίζομαι απόλυτα τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης και την αγωνία που τον διακατέχει μετά το πόρισμα των Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τη μη τήρηση της  νομιμότητας κατά την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας  Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων  στην περιοχή Σιδεροφάς του Δήμου Αμανής Χίου από την Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.
Έντεχνα ο κ. Λαμπρινούδης απέκρυψε την ανωτέρω πορισματική έκθεση αλλά και την εντολή από τον Μάρτιο του 2008 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς εμένα ως Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, για άσκηση Πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του, σύμφωνα με την Διάταξη του άρθρου 72 του Π.Δ. 30/96 (Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης). Σε συμμόρφωση με τις υποδείξεις του Γενικού Επιθεωρητή και σε εφαρμογή της προαναφερόμενης Διάταξης, ως όφειλα, κάλεσα σε απολογία τον Νομάρχη Χίου και προτού λάβω την οποιαδήποτε απόφαση, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την γνωμοδότηση Συμβουλίου που προβλέπεται στο άρθρο 72 του ΠΔ το οποίο μεταξύ άλλων απαρτίζεται από τρεις Διοικητικούς Εφέτες. Πράγμα και το οποίο έπραξα. Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου είναι υποχρεωτική προκειμένου η οποιαδήποτε απόφαση μου να μην στερείται εγκυρότητας. Ως εκ τούτου κ. Νομάρχη, η δήλωση σας ότι πρόκειται περί κομματικής δίωξης στερείται σοβαρότητας καθώς ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας είμαι υπόλογος στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  για την τήρηση των υποδείξεων του.

Κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει υπό το βάρος της έκθεσης αυτής, η οποία σημειωτέον,  έχει παράλληλα διαβιβαστεί από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Θα  σας συνιστούσα ωστόσο να μην ενεργείτε εν θερμώ και να μην προδικάζετε την όποια απόφαση  μου, εγκαλώντας με για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 26 μήνες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η όλη πορεία μου δείχνει ακριβώς το αντίθετο μια και σας θεωρώ όλους συνεργάτες μου και όχι πολιτικούς αντιπάλους.

Τέλος σας ευχαριστώ για την «καλόπιστη» υπενθύμιση των καθηκόντων μου πλην όμως οφείλω να επισημάνω ότι υποχρέωση όλων μας είναι να τα ασκούμε στο πλαίσιο της νομιμότητας προκειμένου κανείς από εμάς να μην έρχεται σε αυτή την δυσάρεστη θέση».

Διαφήμιση