Αρχική Νέα Τοπικά Απότομη… προσγείωση από ΕΛΙΞ για την ανακύκλωση

Απότομη… προσγείωση από ΕΛΙΞ για την ανακύκλωση

13


 Ανακύκλωση. Μια διαδικασία αναγκαία και σημαντική για τη σημερινή μας  εποχή. Αν και κάπως αργά ξεκίνησε πιλοτικά και στο νησί μας η προσπάθεια αυτή. Ως σύλλογος ΕΛΙΞ χαιρετίσαμε την προσπάθεια αυτή σκεπτόμενοι ότι από το μηδέν ξεκινάει κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο για το νησί μας. Ο κόσμος από την αρχή ανταποκρίθηκε και όπως γνωρίζετε οι κάδοι ανακύκλωσης ιδιαίτερα του χαρτιού και του πλαστικού γεμίζουν στο 24ωρο, επίσης τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τοποθετούνται στους αντίστοιχους κάδους. Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε ένθερμα από όλους τους πολίτες της Χίου με αποτέλεσμα οι κάδοι να είναι λίγοι για την εξυπηρέτηση του εγχειρήματος της ανακύκλωσης.
  ¨Όμως μια επίσκεψη στο χώρο του σκουπιδότοπου στις 19-08-2009 για να δούμε που πάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Τα ανακυκλώσιμα είχαν τοποθετηθεί σε υπαίθριο περιφραγμένο χώρο και όχι σε στεγασμένο με αποτέλεσμα λόγω του αέρα τα χαρτιά και οι εφημερίδες να είναι ΄΄φτερό στον άνεμο΄΄. Αλλά το χειρότερο ήταν που τα χαρτιά και τα πλαστικά έγιναν ένας σωρός. Όλη η προσπάθεια δηλαδή από τον πολίτη να διαχωρίσει τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα από το σπίτι του πηγαίνει χαμένη μιας και στο επόμενο στάδιο στοιβάζονται όλα μαζί.
Δεν γνωρίζουμε εάν ήταν εντολή δικιά σας ή η αμέλεια κάποιου υπαλλήλου να τοποθετηθούν έτσι τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά πιστεύουμε ότι είναι κρίμα μια προσπάθεια που έχει τέτοια ανταπόκριση από τους πολίτες της Χίου να μην έχει αποτέλεσμα.  

΄ΕΛΙΞ΄ ΦΙΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Σημείωση: 2 μέρες νωρίτερα από την ανακοίνωση του ΕΛΙΞ η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ είχε ρεπορτάζ από τους κάδους ανακύκλωσης και την απαράδεκτη εικόνα που βλέπετε.

Διαφήμιση