Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία για Παραλιακό δρόμο Βροντάδου

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για Παραλιακό δρόμο Βροντάδου

14

 Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δήμου Ομηρούπολης, με αφορμή τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την πλευρά του Δήμου Ομηρούπολης για τις παρεμβάσεις στον παραλιακό του Βροντάδου θα ήθελε να σημειώσει τα εξής:


Ο σχεδιασμός των εν λόγω παρεμβάσεων (διαχωριστική νησίδα, κόμβος στους τρεις μύλους κλπ) έγινε με βάση τη φιλοσοφία να μην χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο. Στο πνεύμα αυτό, η παράταξή μας συντάχθηκε με την πλειοψηφία των κατοίκων του Βροντάδου, που επανειλημμένα ζήτησαν και κινητοποιήθηκαν με μπροστάρηδες τα παιδιά του Γυμνασίου –Λυκείου Βροντάδου και με σύνθημα «Πάρτε Μέτρα Τώρα » να γίνει επιτέλους κάτι στον παραλιακό δρόμο.
Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως δεν πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί. Ανάλογες παρεμβάσεις για ασφαλή οδήγηση πρέπει να γίνουν σε όλο το εθνικό επαρχιακό δίκτυο, όπου υπάρχει ανάγκη.


Επειδή πολλά ακούστηκαν για περαιτέρω παρεμβάσεις, όπως ανάπτυξη ποδηλατόδρομων, δημιουργία χώρων στάθμευσης κλπ, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι εδώ υπάρχει και η ευθύνη του Δήμου Ομηρούπολης, ο οποίος θα έπρεπε, αν έχει μελέτες για όλες αυτές τις προτάσεις, να τις προωθήσει για χρηματοδότηση, και αν όχι, να προχωρήσει στην συνολική αντιμέτωπιση με την  εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την περιοχή του Βροντάδου. Θυμίζουμε επίσης στο Δήμαρχο ότι ο Βροντάδος δεν είναι μόνον ο παραλιακός δρόμος, αλλά και το εσωτερικό, όπου οι στενοί δρόμοι, η παντελής έλλειψη χώρων στάθμευσης και η ανυπαρξία παρεμβάσεων από τη Δημοτική Αρχή, δεν συμβάλλουν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων. Η απαίτηση για συνολική χρηματοδότηση όλων αυτών των σχεδιασμών από μόνο τη Νομαρχία, καταδεικνύει τις βαριές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής  και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από μέρους της .
Σε κάθε περίπτωση ως Αγωνιστική πρωτοβουλία  θεωρούμε ότι τα έργα δεν τελειώνουν με την συγκεκριμένη εργολαβία  εδώ,  αλλά  θα πρέπει να συνεχιστούν  και να γίνουν  οι απαραίτητες παρεμβάσεις
( διαπλάτυνση πεζοδρομίων ,αφαίρεση και  αντικατάσταση ασφάλτου, κλπ.) για να διευκολύνουν  όλους όσους χρησιμοποιούν  τον Παραλιακό του Βροντάδου και πρωτίστως να εξασφαλίζουν την ασφάλειά τους.


Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης



 

Διαφήμιση