Αρχική Νέα Τοπικά Εκλογές Επιμελητηρίου: Επιμελητηριακή Συνεργασία- παρουσίαση συνδυασμού

Εκλογές Επιμελητηρίου: Επιμελητηριακή Συνεργασία- παρουσίαση συνδυασμού

15

 

«ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για τα προβλήματα των συναδέλφων μας. Η κατάσταση είναι τραγική. Στόχος τους είναι να εξαφανίσουν τις μικρές επιχειρήσεις», τόνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Επιμελητηριακής Συνεργασίας» Γιώργος Γεωργούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του συνδυασμού και οι υποψήφιοι στα 4 τμήματα του Επιμελητηρίου.

Τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει πολύς λόγος για τις εκλογές που πραγματοποιούνται το προσεχές σαββατοκύριακο (3 & 4 Δεκεμβρίου), ήταν κατηγορηματικός ότι δεν συζητούν με κανέναν για το θέμα του προέδρου αλλά διεκδικούν την πλειοψηφία και τη νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Χίου, όπου αναλογικά θα εκπροσωπηθούν οι συνδυασμοί.

Παρόλο που αναγνώρισαν ότι τα περιθώρια του Επιμελητηρίου είναι μικρά για κινητοποιήσεις, σημείωσε ότι και μέχρι τώρα έχουν δείξει την αγωνιστική τους δράση και θα τη συνεχίσουν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο υποψήφιος του συνδυασμού Βασίλης Παππάς, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Επιμελητηριακής Συνεργασίας τονίζοντας τρία σημεία:

Α. μείωση συνδρομής για τα μέλη του Επιμελητηρίου, αφού παρατηρείται μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Χωρίς να είναι η μόνη αιτία στις 3.800 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις- επαγγελματίες στο νομό, μόλις οι 2.050 ήταν μέχρι την περασμένη Δευτέρα εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και άρα είχαν δικαίωμα ψήφου.

Β. διαφάνεια στα προγράμματα του επιμελητηρίου, με στόχο τα οφέλη να περνούν στις τοπικές επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα για τη δημιουργία σελίδας στο διαδίκτυο του Επιμελητηρίου όπου σύμφωνα με τους όρους που είχαν τεθεί κεντρικά αποκλείονταν όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στη Χίο, χωρίς να σημαίνει ότι έγινε καλύτερη δουλειά με την κεντρική ανάθεση.

«Δεν λέμε ότι κάποιος έφαγε χρήματα εδώ, ευθέως λέμε όμως ότι κεντρικά τα είχαν βρει», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Γ. Γραφείο για νέους επαγγελματίες, που θα δίνει πληροφορίες αλλά παράλληλα θα βοηθά και τους παλιούς.

 

Χωρίς αποζημίωση οι πλημμυροπαθείς

Ειδική αναφορά έκανε ο Βασίλης Παππάς και στο θέμα των πλημμυροπαθών λέγοντας ότι ανεξάρτητα του τι λέγεται, δεν έχει έρθει μέχρι σήμερα καμία επιταγή και καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Στην ερώτηση γιατί δεν προκρίθηκε η πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο Γιώργος Γεωργούλης σημείωσε ότι στη συζήτηση που έγινε στο υπάρχων Δ.Σ. απουσίαζε ο συνδυασμός της κας Σόδη, οπότε δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκλείεται η συνεργασία για κοινούς αγώνες, όπως για παράδειγμα στη διαμαρτυρία έξω από την Εφορεία σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν και για την περίπτωση που εφαρμοστεί «Καλλικράτης» στα Επιμελητήρια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η έδρα θα μεταφερθεί στη Μυτιλήνη όπου πρέπει να τρέχουν Χιώτες και Σαμιώτες και μάλιστα με δικά τους έξοδα.

 

Τουρισμός= ανάπτυξη όλων των πυλών εισόδου

Σε ότι αφορά το πώς βλέπουν το μέλλον του τουρισμού και τι θέση παίρνουν σχετικά με την επέκταση του αεροδρομίου, ο Βασίλης Παππάς επισήμανε ότι πρέπει να αναπτυχθούν όλες οι πύλες εισόδου. Επισήμαναν δε ότι το πρώτο που χρειάζεται το αεροδρόμιο Χίου είναι η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και τόνισαν ότι η αεροπορική συγκοινωνία αλλά και η ακτοπλοϊκή συνέχεια υποβαθμίζονται.

Επισήμαναν ότι είναι λάθος που προβλήθηκε μονόπλευρα το θέμα του αεροδρομίου, ενώ σχετικά με τη στήριξη της τοπικής αγοράς σχολίασαν ότι οι ναυτικοί και ομογενείς είναι αυτοί που την κρατούν ακόμα και σήμερα ζωντανή και με λιγότερα λουκέτα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία με τους τούρκους επιχειρηματίες, είπαν ότι το βλέπουν θετικά, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία που ξεκινά σε επίπεδο ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων.

 

 

Διαφήμιση