Ανοιχτή συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες και για τη σχεδιαζόμενη επένδυση από πολυεθνική εταιρεία στη Χίο, όπως και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, πραγματοποιεί την Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα στο ΟΜΗΡΕΙΟ η κίνηση «Πολίτες για τις ανεμογεννήτριες». Συγκεκριμένα στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7:00 μ.μ στο ΟΜΗΡΕΙΟ
Καλούμε τους εκπροσώπους φορέων, επαγγελματικές και συνδικαλιστικές ενώσεις-σωματεία και τους πολίτες της Χίου να παρευρεθούν και να συμμετέχουν σε εκδήλωση με σκοπό το δημόσιο διάλογο, σχετικά με τη μελέτη “Αιγαία Ζεύξη – Ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις νήσους Λήμνο, Χίο και Λέσβο με παράλληλη διασύνδεσή τους με το διασυνδεδεμένο σύστημα”.
Το έργο, του οποίου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατατέθηκε προς έγκριση πριν λίγες μέρες, αφορά στην εγκατάσταση 75 ανεμογεννητριών ισχύος 2ΜW η κάθε μία, σε έξι (6) αιολικά πάρκα στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους και ενός (1) στην Αμανή.
Η παρουσία των κατοίκων στη δημόσια διαβούλευση κρίνεται απαραίτητη, μιας και η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα επηρεάσει το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αναρτηθούν σύντομα στο www.voreioaigaiosos.gr
Πολίτες για τις Ανεμογεννήτριες







