
Την οριστική μελέτη του έργου κατασκευής του νέου λιμανιού στο Κοντάρι της Χίου σύνταξε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., που έχει και την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του έργου.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης (VIDEO), η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες τη μελέτη για τη θετική γνωμοδότησής τους έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη κατασκευής του λιμανιού στο ΕΣΠΑ.
Βάρος το οποίο πέφτει στη συνέχεια στην Περιφερειακή Ενότητα να τρέξει το θέμα, μετά τις γνωμοδοτήσεις από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, την εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και την Εφορία Προϊστορικών Μνημείων.
Επίσης μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κόστους –οφέλους που εκπονείται ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης, αρμοδιότητα την οποία έχει το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο.
Τόσο το θέμα αυτό, όσο και αν μπορεί να προχωρήσει πρώτα η κατασκευή προβλήτα για κρουαζιερόπλοια θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Χίου και των υπευθύνων της εταιρείας, που αναμένεται να έρθουν στη Χίο προς τα τέλη Ιουλίου.







