Αρχική Νέα Τοπικά Αντίθεση η γλύπτρια Μ. Παπακωνσταντίνου στη μεταφορά του ανδριάντα του στρατηγού Πλαστήρα

Αντίθεση η γλύπτρια Μ. Παπακωνσταντίνου στη μεταφορά του ανδριάντα του στρατηγού Πλαστήρα

42

Αποφασισμένη να καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να υπερασπιστεί τα πνευματικά της δικαιώματα, είναι η γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου, αντιδρώντας έτσι στη μεταφορά του ανδριάντα του Στρατηγού Ν. Πλαστήρα από την περιοχή του Ναυτικού Ομίλου στην είσοδο του Στρατοπέδου Γκιάλα.


Σε μια προσπάθεια ο Δήμος Χίου να… βολέψει το νέο άγαλμα με έφιππο το Στρατηγό Πλαστήρα (που ακόμα περιμένουμε ακριβή στοιχεία για το ποιος έχει κάνει τη σχετική παραγγελία και κάτω από ποιες διαδικασίες για να γίνει αντίγραφο από το αντίστοιχο άγαλμα που υπάρχει στην πόλη της Καρδίτσας), αποφάσισε να προχωρήσει στη μεταφορά του γλυπτού της κας Παπακωνσταντίνου στην είσοδο του Στρατοπέδου Γκιάλα όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προεργασίες.


Για τη μεταφορά αυτή όμως εξέφρασε τη διαφωνία της μιλώντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ, η γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου, θεωρώντας απαράδεκτο και προσβλητικό από πλευράς Δήμου Χίου να μετακινηθεί το έργο της χωρίς να ρωτηθεί για να βάλουν στη θέση του ένα άλλο, ενώ σημείωσε ότι θα καταφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.


 


ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ

Διαφήμιση