Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: Θετικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για Παρθένη και ΓΠΣ...

Χιακή Συμπολιτεία: Θετικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για Παρθένη και ΓΠΣ πόλης

39


Για πρώτη φορά η Δημοτική Κοινότητα Χίου αποφασίζει να παίξει ρόλο στα θέματα που αφορούν τον παλιό Δήμο Χίου και τον αστικό ιστό.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Χιακής Συμπολιτείας, που επικροτεί τις σχετικές παρεμβάσεις, το επόμενο διάστημα θα γίνει ειδική συνεδρίαση σχετικά με το Α’ τμήμα του περιφερειακού δρόμου και τον Παρθένη ποταμό, αλλά και ημερίδα σχετικά με το υπό διαμόρφωση ΓΠΣ της πόλης Χίου.
Να σημειώσουμε ότι το ΓΠΣ αφορά και την ευαίσθητη περιοχή του Κορακάρη που σύμφωνα με πληροφορίες προτείνονται αλλαγές στο χαρακτηρισμό του ως δασικής περιοχής.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Χιακής Συμπολιτείας:


 Βασική αρχή μας, ως «Χιακή Συμπολιτεία», είναι η ενεργοποίηση των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ως φορέων ευαοσθητοποίησης – ενημέρωσης των πολιτών και ως πεδίων δημοκρατικού διαλόγου.

 Θεωρούμε, από την άποψη αυτή, θετική την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Χίου να αναλάβει πρωτοβουλία για δύο θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Χίου:

 (1) Την ειδική συνεδρίαση, άμεσα, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Παρθένη από την εξέλιξη του έργου της περιφερειακής οδού και

 (2) τη διοργάνωση από τη Δημοτική Κοινότητα εντός του επόμενου μήνα ημερίδας με αναλυτικές εισηγήσεις για το υπό διαμόρφωση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης της Χίου.

 Θα συμμετέχουμε και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο περισσότερο γίνεται και στα δύο.

 Χιακή Συμπολιτεία

Διαφήμιση