
Ο Δήμος Χίου, το Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου
σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Μαϊου 2015 και ώρα 19.30 στη διάλεξη
του συγγραφέα, ελληνιστή και πρεσβευτή του ελληνισμού
κ. PEDRO OLALLA
με θέμα Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκυμαντέρ του συγγραφέα
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
για τον Δήμο Χίου για το Ο.Π.Κ.Δ.Χ. για τον Φ.Ο.Χ.
η αντιδημ .πολιτισμού η πρόεδρος η πρόεδρος
Βιβή Ποταμούση Εύη Καλκούνη Μαρία Βασιλακάκη
PEDRO OLALLA – Ενας σύγχρονος Φιλλέληνας με την απόλυτη έννοια του όρου.
Ο Πέδρο Ολάγια είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλολογίας, μεταφραστής και φωτογράφος. Έχει επιλέξει από το 1994 να κατοικεί στην Αθήνα, αφού η μεγάλη του αγάπη για τον Ελληνικό Πολιτισμό είναι ο κεντρικός άξονας της δημιουργικής του σκέψης που εκφράζεται με ποικίλους τρόπους – συγγραφή βιβλίων και άρθρων, παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, παρουσιάσεις με τη σφραγίδα της προσωπικής του ματιάς πάνω στη διαχρονικότητα του πνεύματος που γεννήθηκε και μεγαλούργησε στην Ελλάδα επηρεάζοντας βαθύτατα την ανθρώπινη ιστορία και εξέλιξη με την ανθρωποκεντρική του ιδεολογία.
Το έργο του έχει κερδίσει την αναγνώριση και την εκτίμηση ενός απαιτητικού κοινού και πολλών φορέων κύρους όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Ιδρυμα Α.Σ. Ωνάσης. Μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων έχει δεχθεί τον τιμητικό τίτλο του Πρεσβευτή Ελληνισμού. Το 2013 στα πλαίσια της παρουσίας του στην Ομηρική Ακαδημία οι Δήμοι Χίου και Οινουσσών τον ονόμασαν επίτιμο δημότη τους.
Στη σημερινή σκοτεινή συγκυρία , όταν όλοι ψάχνουμε το φως της ελπίδας είναι ανάγκη να ακούγονται φωνές όπως η δική του που στοχεύουν στην πνευματική αφύπνιση του ανθρώπου εμβαπτίζοντάς τον στα νάματα του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.
Μαρία Βασιλακάκη-Ντούλου
Πρόεδρος Δ.Σ.
Διαφήμιση






