Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Α. Λοβέρδος: ασφαλής χώρα η Τουρκία- φήμες η συνεργασία με τη ΝΔ...

Α. Λοβέρδος: ασφαλής χώρα η Τουρκία- φήμες η συνεργασία με τη ΝΔ (video)

91

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί για τρίτη μέρα ο βουλευτής του Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος. Πραγματοποίησε μεταξύ άλλων συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ θα έχει συνάντηση και με το Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.

Σημαντική αφορμή για την επίσκεψη και το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα είναι οι εκλογές για την αρχηγία στο ΚΙΝ.ΑΛ. όπου ο κ. Λοβέρδος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.
Επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι ο ίδιος επιθυμεί την επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου, που παραπέμπει στο γαλλικό διαφωτισμό.

«Η χώρα έχει ανάγκη από έναν προοδευτικό πρωταγωνιστή», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος θεωρώντας καταστροφικό να γίνουν εκλογές πριν την εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, όπου φιλοδοξεί να είναι ο νέος Πρόεδρος.

Προχωρώντας στην ανάλυση των σκέψεων του, θεώρησε ότι πιθανές εκλογές θα είναι διπλές από τον κ. Μητσοτάκη, ώστε στις δεύτερες να πάει με τον εκλογικό νόμο που θα έχει επιλέξει.
Τότε το κόμμα του θα δεχόταν μια ισχυρή πίεση από τη ΝΔ, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ αν ο ίδιος ηγηθεί του νέου ξεκινήματος, έχει υποσχεθεί ότι θα υπερδιπλασιαστεί το ποσοστό του κόμματος του.

Σε ότι αφορά τις φημολογίες ότι θα συνεργαστεί πιο εύκολα με τη ΝΔ, σημείωσε ότι:
«αυτά τα λέει μόνο ο κ. Τσίπρας. Δεν το έχει πει κανένας άλλος. Και το παπαγάλισε και στην ΕΕ, όταν πήγε σαν παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα».
Σχολιάζοντας ότι όλα αυτά είναι «εκ του πονηρού παρεμβάσεις».

Στο θέμα του μεταναστευτικού όπως το ανέφερε, σημείωσε ότι «το κόμμα του πάσχει ενίοτε από τη δικαιωμαστική προσέγγιση του προβλήματος». Εξηγώντας τι εννοεί με τον όρο δικαιωματισμός, σημείωσε πως προβάλλεται η ατομική ελευθερία, υπερκαλύπτοντας το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον. «Δηλαδή σημαίνει παντελή έλλειψη ευθύνης».

Ετσι σημείωσε πως δεν συμφωνεί με την κριτική που άσκησε το κόμμα του στη ΝΔ για την ανακήρυξη της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας, σημειώνοντας ότι έτσι θεωρητικά θα μπορεί να εξετάζεται το αίτημα του ασύλου εκεί και όχι στη χώρα μας.
Δήλωσε δε πως ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «θα αλλάξει άρδην τη δικαιωμαστική προσέγγιση που ενίοτε χαρακτηρίζει τις πολιτικές μας».

Συμμετέχοντας σε τραπέζι που του παρέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού Μίμης Σαράφογλου στη Λαγκάδα, κατανόησε όπως είπε, ακούγοντας τους φίλους του Χιώτες γιατί τους απασχολεί τόσο έντονα το “μεταναστευτικό”.
Σε ότι αφορά το τοπικό μέρος συμφώνησε με την νομαρχιακή επιτροπή του ΚΙΝΑΛ και με το Γιώργο Καμίνη για την δημιουργία μιας μικρής δομής, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση σε σημείο που δεν είναι σε θέση ο ίδιος να υποδείξει, αφού όπως σημείωσε δεν γνωρίζει την τοπική γεωγραφία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε μάσκες και στης Αγίας Μαρκέλλας, συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου
Επόμενο άρθροΜούσα Ελληνική: κοινωνία στο Ρόδο της Μοναξιάς, 24/7