Αρχική Νέα Τοπικά Α. Μιχαηλίδης: «Η κυβέρνηση σύρεται να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Α. Μιχαηλίδης: «Η κυβέρνηση σύρεται να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

52

“Με σημαντική καθυστέρηση αρκετών μηνών το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εξήγγειλαν το «άνοιγμα» της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις για το έτος 2020”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρέας Μιχαηλίδης.

“Χωρίς δε τις επανειλημμένες καταγγελίες και διαμαρτυρίες των νησιωτικών επιχειρήσεων και των φορέων τους, αλλά και τη συστηματική ανάδειξή του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κωλυσιεργία και καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη”, σχολιάζει ο κ. Μιχαηλίδης που συνεχίζει:

“Είναι προφανές ότι το πολιτικό διακύβευμα δεν αφορά αυτή καθαυτή την καθυστέρηση, αλλά το ότι η κυβέρνηση κυριολεκτικά σύρεται να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Καθυστερήσεις στην καταβολή των ποσών, παρατεταμένο «πάγωμα» της επέκτασης του μέτρου σε πρόσθετους δικαιούχους που είχε ξεκινήσει ή δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αμφίσημες δηλώσεις από επίσημα χείλη – όλα αυτά επιβεβαιώνουν την πολιτική απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Είναι, τουλάχιστον, παρήγορο, ότι η καθολική καταξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις συνειδήσεις των νησιωτών αναγκάζει ουσιαστικά τη ΝΔ να εγκαταλείψει τις σκέψεις απαξίωσης ή και κατάργησης αυτού του μέτρου”, καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝοσηλευόμενη στη Χειρουργική με κορονοϊό, έκτακτα μέτρα
Επόμενο άρθροΜέλη του “Ρουβίκωνα” στο πολιτικό γραφείο του Ν. Μηταράκη στο Κολωνάκι