Αρχική Νέα Τοπικά Α. Μιχαηλίδης προς Ελληνικό Κτηματολόγιο για παράταση κτηματογράφησης

Α. Μιχαηλίδης προς Ελληνικό Κτηματολόγιο για παράταση κτηματογράφησης

243

Επιστολή στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου Βύρωνα Νάκο, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έστειλε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης με την οποία ζητεί την παράταση των προθεσμιών της διαδικασίας κτηματογράφησης.
Ο βουλευτής ζητεί την παράταση για μερικούς μήνες των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού, όσο και για τους κατοίκους εξωτερικού (οι οποίες έχουν οριστεί για τις 15 Απριλίου και 15 Ιουλίου αντιστοίχως).

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι λόγω του ότι οι προς κτηματογράφηση περιοχές αφορούν το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, του φύσει χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας ιδιαίτερα σε περιοχές με διάσπαρτες μικρές ιδιοκτησίες όπως η Χίος, καθώς και των δυσκολιών που παρουσιάζει η ηλεκτρονική διαδικασία για την πλειοψηφία του κοινού, παρατηρούνται ήδη σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονται στο γραφείο κτηματογράφησης Χίου.
Υπογραμμίζεται πως πέραν της σημαντικής ταλαιπωρίας των πολιτών, το γεγονός αυτό υπονομεύει την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.
Επισημαίνονται επίσης προβλήματα που έχουν προκύψει από το υψηλό ποσοστό σφαλμάτων που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες διαδικασίες κτηματογράφησης άλλων περιοχών του νησιού.
Ζητώντας την παράταση ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι δεν αμφισβητείται η ανάγκη ολοκλήρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα της κτηματογράφησης στη χώρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑκαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΦτιάχνουν Πήλινες χελιδονοφωλιές στα “χελιδονίσματα” στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ