Αρχική Νέα Τοπικά Αυτόφωρο για προέδρους κοινοτήτων που ζητούν ανοικτά ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα

Αυτόφωρο για προέδρους κοινοτήτων που ζητούν ανοικτά ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα

108

 

Στη σύλληψη των προέδρων των κοινοτήτων Λαγκάδας και Συκιάδας προχώρησε σήμερα το πρωί με αυτόφωρη διαδικασία η Αστυνομική διεύθυνση Χίου για το θέμα της κινητοποίησης στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ Χίου. Οι διαδηλωτές από τα χωριά της ΒΑ Χίου ζητούν με συνεχείς κινητοποιήσεις να μείνει ανοικτό το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα.
Χθες το μεσημέρι, παρά τις παρεμβάσεις προχώρησε τελικά η σύνταξη της δικογραφίας από την αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, λόγω του ότι είχαν οι διαδηλωτές αποκλείσει τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ.
Έτσι σήμερα το πρωί, μετα τις 10.00, και ενω ειχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι κάτοικοι από τη συγκέντρωση που έγινε έξω απο τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έγινε σύλληψη του προέδρου της Συκιάδας Κώστα Μαυρέλου, ενώ τον πρόεδρο της Λαγκάδα Μάρκο Κούνουπα τον συνέλαβαν στον εργασιακό του χώρο, το οδοντίατρο του.
Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προέδρους της κοινότητας Καρδαμύλων Δώρας Σαββοπούλου και του Πιτυούς Μιχάλη Φυτούση.
Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι κοινοτάρχες
χωρίς να αποδοθούν κατηγορίες, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να βρίσκονται μαζί με τους συγχωριανούς τους που ζητούν την απρόσκοπτη λειτουργία των γραφείων των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα.

Διαφήμιση