Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Συσπείρωση Δευτεροβάθμιας Χίου: η αθλιότητα της Κυβέρνησης σχετικά με την απεργία

Αγωνιστική Συσπείρωση Δευτεροβάθμιας Χίου: η αθλιότητα της Κυβέρνησης σχετικά με την απεργία

30

“Η απεργία, με βάση την καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου,  βγαίνει παράνομη μόνο για όσους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ θα συμμετέχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Άρα ισχύει κανονικά η ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλο το Δημόσιο εκτός των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 16/6¨, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου.
Και συνεχίζει:

“Η αθλιότητα όμως της κυβέρνησης παραμένει και πρέπει να αναδειχθεί. Δεν έχει ξαναγίνει να βγάζει το Δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική Απεργία συνομοσπονδίας εδώ και δεκαετίες. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων θα πέσει στο κενό με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αυριανές συγκεντρώσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε μαζικό ξεσηκωμό! Να μην περάσει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία.
Ο στόχος τους είναι να κυριαρχήσει η σιωπή, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τα σωματεία, την απεργία ώστε να περνάνε “αέρας” τα αντεργατικά μέτρα, να δυναμώσει η επίθεση στους χώρους δουλειάς.

Το αντεργατικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!”