Αρχική Απόψεις Aρθρα Άλλη μια αλλαγή θέσης από την ΝΔ, σειρά έχει το κοινωνικό μέρισμα,...

Άλλη μια αλλαγή θέσης από την ΝΔ, σειρά έχει το κοινωνικό μέρισμα, της Ευαγ. Μανιτσούδη

114

Στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεκινούσε η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα και για τις κατηγορίες των συμπολιτών μας που θα ωφεληθούν.
Όπως συνήθως η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε,ασκούσε κριτική για τα μάτια των ψηφοφόρων.Κατέκρινε την κυβέρνηση ότι δίνει «ψίχουλα» και «δωράκια»,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «επιδοματική πολιτική», ακόμα μέχρι πρόσφατα μιλούσε για προεκλογικούς μποναμάδες ή ακόμα το πιο απαράδεκτο παρομοίασαν το κοινωνικό μέρισμα με «φιλοδωρήματα». Αυτά τα «φιλοδωρήματα», έδιναν ανάσα και μην γελιόμαστε τα περίμεναν οι συμπολίτες μας γιατί ήταν μια σημαντικότατη στήριξη των ασθενέστερων και για αυτό είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγχρόνως, έπαιρναν θέση τότε, διορισμένοι αξιωματούχοι από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και μας έλεγαν ότι θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός, φοβέριζαν αρχικά ότι είναι μονομερής ενέργεια και θα αντιδράσουν οι θεσμοί. Στην πραγματικότητα έλεγαν στους θεσμούς να αντιδράσουν για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, για να μην υλοποιηθεί το θετικό μέτρο, πλήττοντας την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, γιατί σήμερα όπως σε όλα τα θέματα η θέση τους αλλάζει ανάλογα με την συγκυρία,το ακροατήριο που μιλούν και την πολιτική σκοπιμότητα που έχουν.

Αρχικά θυμόμαστε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., να επιβεβαιώνει ότι με δική τους πρωτοβουλία, επιλέγουν την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε μιλούσαν ψευδός και για δημιουργία εντυπώσεων για δημοσιονομικό κενό, σήμερα ως δια μαγείας το κενό μετατράπηκε σε πλεόνασμα και το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί. Βέβαια που, πως, πόσα, αποτελεί γρίφο και άλλο ένα επικοινωνιακό τερτίπι της σημερινής κυβέρνησης. Παρομοίως κίνηση εντυπωσιασμού είναι τα καθημερινά δημοσιεύματα για διεύρυνση των ωφελούμενων από το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό, που θα πω απλά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2016 μια χρεοκοπημένη χώρα από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την παρέδωσε με απόθεμα 37,5 δις. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν σήμερα να καμώνονται ότι ασκούν δήθεν κοινωνική πολιτική.

Αυτό όμως, που γίνεται πλέον αντιληπτό είναι ότι η σημερινή ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ενεργεί εντελώς καιροσκοπικά, χωρίς σχέδιο, ανάλογα με τον αέρα που φυσά. Το μόνο σχέδιο που είχε προεκλογικά ήταν να διαβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ με ψέματα και συκοφαντίες και αφού βρέθηκε στην διακυβέρνηση ξέχασε τι έλεγε και κάνει όλα όσα κατηγορούσε.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός
Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης: Κατέρρευσαν με πάταγο όλες οι διακηρύξεις της ΝΔ για το προσφυγικό
Επόμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος, προτείνει κλειστά την Κυριακή!