Αρχική Νέα Τοπικά Αλυσίδα ανθρώπινη στο λιμάνι – όχι στη ΔΟΜΗ Μηταράκη στο Θόλος

Αλυσίδα ανθρώπινη στο λιμάνι – όχι στη ΔΟΜΗ Μηταράκη στο Θόλος

85

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων και τα συμβούλια των κοινοτήτων Λαγκάδας, Συκιάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων.
Βασικό αίτημα καμιά νέα δομή προσφύγων- μεταναστών πάνω στο νησί, κλείσιμο της ΒΙΑΛ και άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου.
Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για το προσεχές Σάββατο, 24 Απριλίου στις 11:30 το πρωί, με σχηματισμό ανθρώπινης «αλυσίδας» στο λιμάνι της Χίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί:

  • “… σε συνέντευξη τύπου τα ΜΜΕ του νησιού μας την Τετάρτη 11:30 στο κτίριο της Περιφερειακής διοίκησης, αναλύοντας με τους προέδρους τα θέλω και τα πρέπει του Χιώτικου λαού και όχι των Ευρωπαίων συνεταίρων της κυβέρνησης και των εδώ φερέφωνων της πολιτικής τους που θέλουν να επιβάλλουν το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου σε υπερδομές που θα μετατρέψουν τα πανέμορφα νησιά μας σε φυλακές ψυχών για πάντα.
  •  Διατρανώνουμε τη θέλησή μας προς την κυβέρνηση και του υπουργό της, που χθες μας μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για νέα εισβολή των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής στο νησί μας , ότι δεν πτοούμαστε και θα πράξουμε ξανά όλοι οι Χιώτες το χρέος μας στο Θόλος και όπου αλλού χρειαστεί!
    Να μη ξεχνάμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης, οτι το πιο ιερό από όλα τα δίκαια και το πιο απαραίτητο από τα χρέη του λαού, είναι να αντιστέκεται, απέναντι στη διοίκηση που βιάζει, αθετεί και καταφρονεί τον ίδιο και τα δικαιώματά του.