Αρχική Νέα Τοπικά Αμάδες: μετρούν 11 κρούσματα μετά το κέρασμα στην Εκκλησιά

Αμάδες: μετρούν 11 κρούσματα μετά το κέρασμα στην Εκκλησιά

583

11 κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται στο χωριό Αμάδες, ύστερα από τη διενέργεια rapid tests που πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο σε 34 τουλάχιστον άτομα στο χωριό από ιδιώτη γιατρό.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που ανάρτησε στη σελίδα του στο διαδίκτυο ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Οι Αμάδες», τα προβλήματα ξεκίνησαν από την περασμένη Τετάρτη, 10 Μαρτίου, οπότε και υπήρξε ανησυχία από κρούσμα που σημειώθηκε στο χωριό. Παρά τις προσπάθειες του συλλόγου να σταλθεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωριό και να προχωρήσει σε μαζικά τεστ αυτό τελικά δεν έγινε.

Όπως μας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής, προσπάθειες γίνονται ώστε την προσεχή Τρίτη να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωριό και να συνεχίσει ή να επαναλάβει όπου χρειαστεί τα rapid tests.
Μας επιβεβαίωσε δε ότι το πρόβλημα φαίνεται να δημιουργήθηκε μετά από δημόσιο κέρασμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή στον ενοριακό ναό της Αγίας Κυριακής, χωρίς τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί, 14/3, δεν είχε χρειαστεί να νοσηλευθεί κάποιος από τους θετικούς στον κορονοϊό στο νοσοκομείο Χίου.

ΑΜΑΔΕΣ ΧΙΟΥ 13/3/2021
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ»

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας στις Αμάδες Χίου από την περασμένη Τετάρτη (10/3/2020), έως και σήμερα. Επίσης εκφράζουμε τη βαθιά μας απογοήτευση προς όλες τις υπεύθυνες δημόσιες υπηρεσίες και εκπροσώπους της Περιφέρειας στο νησί μας που παρόλες τις προσπάθειες του συλλόγου μας για να σταλθεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Αμάδες από την Πέμπτη, τελικά μας αγνόησαν. Μόνο έπειτα από πρωτοβουλία ντόπιων, σήμερα η ιδιώτης μικροβιολόγος έκανε ράπιντ τεστς στις Αμάδες, και δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός συγχωριανών (οι περισσότεροι ηλικιωμένοι) μας νοσεί.
Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την βαθιά μας απογοήτευση προς τις τοπικές αρχές των Αμάδων (Πρόεδρο) και Δημοτικούς Συμβούλους της ΒΑ Χίου, που εν γνώσει τους επέτρεψαν να γίνει δημόσιο κέρασμα μετά από θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναό της Αγίας Κυριακής την περασμένη εβδομάδα, σε χώρο ελαχίστων τετραγωνικών μέτρων, που δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστούν κανόνες υγιεινής και μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του ϊού. Θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές απαράδεκτες και εντελώς ανεύθυνες.
Κάνουμε ύστατη έκκληση προς τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και την περιφέρεια Χίου να ενδιαφερθούν για την πολύ κρίσιμη κατάσταση στο χωριό μας ΑΜΕΣΑ. Προτείνουμε να σταλθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όσο πιο άμεσα γίνεται για να επαναληφθούν τα ράπιντ τεστς. Καλούμε το Δήμο Χίου να κάνει περαιτέρω απολυμάνσεις (πέρα των χώρων της εκκλησίας και του ιατρείου) σε όλους τους δημόσιους χώρους και δρόμους του χωριού. Καλούμε το νοσοκομείου Χίου να μας βοηθήσουν να μεταφερθούν άμεσα οι νοσούντες με ασθενοφόρο στη χώρα για να επακολουθήσει η κατάλληλη περίθαλψη τους.
Η σκέψη μας είναι συνεχώς στα μέλη μας και σε όλους τους συγχωριανούς μας που μέχρι σήμερα βρέθηκαν θετικοί στον ϊό. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, μεγάλη προσοχή, αλληλεγγύη, αλλά και αισιοδοξία. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους καλή & γρήγορη ανάρρωση.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου «ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ»