Αρχική Νέα Τοπικά Αν. Μιχαηλίδης: Άδικη για τους ερασιτέχνες αλιείς η αύξηση των τελών ελλιμενισμού

Αν. Μιχαηλίδης: Άδικη για τους ερασιτέχνες αλιείς η αύξηση των τελών ελλιμενισμού

74

Άδικη για τους ερασιτέχνες αλιείς χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση με την οποία επιβάλλεται αύξηση των τελών ελλιμενισμού για τα μικρά σκάφη, ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης, με την απόφαση αυτή αυξάνονται σημαντικά τα τέλη ελλιμενισμού για τα μικρά σκάφη, από 11 ευρώ σε 30 ευρώ ανά μέτρο.
«Η αύξηση αυτή αφορά μόνο τα μικρά σκάφη (έως 7 μέτρα) και πλήττει κύρια τους ερασιτέχνες ψαράδες, χωρίς να έχει δοθεί καμία λογική εξήγηση», αναφέρεται στο σχετικό
δελτίο τύπου.

Αναστατωμένοι είναι ειδικά οι ερασιτέχνες αλιείς, για αυτό τον τριπλασιασμό των τελών. Στη Χίο έχουμε πάνω από 400 άδειες σκαφών κάτω των 7 μέτρων.

«Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση και την σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλεί δεν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Ενώ σημειώνει ότι θα φέρει το θέμα αυτό στη Βουλή μέσω σχετικής ερώτησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜούσα Ελληνική: κοινωνία στο Ρόδο της Μοναξιάς, 24/7
Επόμενο άρθροΚ. Πουλιανός: Η αριστεία της ΝΔ και της Νίκης σε όλο της το μεγαλείο