Αρχική Νέα Τοπικά Αν. Μιχαηλίδης: Νίκη του συνεταιριστικού κινήματος με το νέο Καταστατικό των μαστιχοπαραγωγών...

Αν. Μιχαηλίδης: Νίκη του συνεταιριστικού κινήματος με το νέο Καταστατικό των μαστιχοπαραγωγών Νενήτων

15

“Η έγκριση του νέου Καταστατικού του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων χωρίς τη δυνατότητα εγγραφής επενδυτών ως μελών και με διατήρηση της εκλογής των αντιπροσώπων απευθείας από τα μέλη του και όχι από το ΔΣ αποτελεί μια νίκη του συνεταιριστικού κινήματος του νησιού μας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού των Νενήτων, σχετικά με την έγκριση του καταστατικού τους, έτσι όπως το αποφάσισε η γενική τους συνέλευση, ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει: “Οι μαστιχοπαραγωγοί των Νενήτων ήταν αυτοί, που πρώτοι απέρριψαν τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, με τους οποίους υπονομευόταν ευθέως ο χαρακτήρας και το καθεστώς λειτουργίας της κορυφαίας αυτής συνεταιριστικής οργάνωσης. Χαιρετίζουμε την πρώτη αυτή νίκη των μαστιχοκαλλιεργητών”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει και άλλα ζητήματα των μαστιχοπαραγωγών και συγκριμένα το γεγονός ότι “εξαιρείται το μεγαλύτερο μέρος των μαστιχοκαλλιεργητών από την έκπτωση του 50% του φόρου του γεωργικού εισοδήματος, σε περιπτώσεις συνεταιρισμένων αγροτών”.

“(…) Αντί ο Υπουργός να δώσει κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαστιχοκαλλιέργειας, βασικού πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της Χίου, τους αποθαρρύνει από το να καλλιεργήσουν τους σχίνους, τα χωράφια τους με το πρόσχημα του μη κατ’ επάγγελμα αγρότη.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή διάταξη και να δώσει κίνητρα για την αγροτική καλλιέργεια στα νησιά μας, η οποία πλήττεται έτσι κι αλλιώς σκληρά στη σημερινή συγκυρία”, καταλήγει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκε το νέο καταστατικό του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων
Επόμενο άρθροΝ. Παπαναστάσης-βουλευτής ΚΚΕ: Η όξυνση από πλευράς Τουρκίας, λαμβάνει πολύ υψηλές και επικίνδυνες διαστάσεις (video)