Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αν. Μιχαηλίδης: “Κωμικοτραγική η εικόνα της Κυβέρνησης για προσφυγικό”

Αν. Μιχαηλίδης: “Κωμικοτραγική η εικόνα της Κυβέρνησης για προσφυγικό”

99

“Η κωμικοτραγική εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου συνεχώς επιδεινώνεται”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας τους τελευταίους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό.
“Ο κ. Μηταράκης επιχειρεί σε κλειστές συσκέψεις να διαμορφώσει ένα ιδιότυπο κλίμα συναίνεσης, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος”, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.
“Παράλληλα, πέρα από γενικόλογες, κοινότυπες δηλώσεις τις οποίες επαναλαμβάνει μονότονα (αποσυμφόρηση νησιών, φύλαξη συνόρων, κλπ) ο κ. Μηταράκης επιχειρεί να οικοδομήσει το μύθο του κυβερνητικού προγράμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
“Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ μετατίθεται τώρα μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του, και συνεχίζει το παζάρι για τη χωροθέτηση της νέας υπερδομής, καθώς και για τον αριθμό των εγκλείστων σ’ αυτήν.
“Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι να γίνονται γνωστές μέσω του Τύπου διάφορες αντιφατικές δηλώσεις του ιδίου, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων.
“Είναι καταδικαστέα η προσπάθεια του κ. Μηταράκη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να μετατρέψει δηλαδή την ομόθυμη απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστών υπερδομών σε απλή διαφωνία επί του αριθμού των ανθρώπων που θα μείνουν εκεί”, τονίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤριήμερο σε Λέρο, Κω και Σάμο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
Επόμενο άρθροΕίπαν και έγραψαν για τη “μακαρονάδα της Αμβέρσας”