Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ξεκινά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου

Ξεκινά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου

110

Υπεγράφησαν από τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού, 22/5/17, τα δύο προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Με τη υπογραφή της απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής και ένταξης έργων στα προγράμματα.
«Με τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία στις τοπικές κοινωνίες που θα τις βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που θέτει η νησιωτικότητα και στηρίζουμε τα νησιά που σήκωσαν το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί «όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, που μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στα Προγράμματα, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για έργα στοχευμένα, που απαντούν στις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τους». Επιπλέον σημειώνει ότι τα Προγράμματα είναι ήδη έτοιμα και τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν τα πρώτα έργα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
φώτο αρχείου σε συνάντηση αναπλ. υπουργού με Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Δήμαρχο Χίου, βουλευτές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις με «άρωμα μαστίχας» στο Χαϊδάρι από το Σύλλογο Πυργουσών Αττικής
Επόμενο άρθροΕπιστημονικό Συνέδριο και Συναυλία για τα 20χρονα του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ