Αρχική Νέα Τοπικά Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα του Δεκέμβρη – Τι είπε στην ΕΡΤ...

Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα του Δεκέμβρη – Τι είπε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

199

Την ανησυχία των τοπικών αρχών προκαλούν τα καθημερινά πλέον κρούσματα, σε μονοψήφια πάντως νούμερα που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Χίο.
Από την 1η Δεκεμβρίου μαζί με τα 7 κρούσματα σήμερα Παρασκευή, έχουν σημειωθεί συνολικά 64 κρούσματα στο νησί.
«Θορυβήθηκε ο κόσμος όταν είδε 20-25 κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Παντελής Βρουλής. Είναι γεγονός αυτό και πρέπει να το καταλάβει ο καθένας. Οτι πρέπει να τηρεί τα πρωτόκολλα, που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Β. Αιγαίου Παντελής Βρουλής.
«Όντως σε κάποιο σούπερ μάρκετ από τα 18 άτομα προσωπικό, τα 7 έχουν βγει θετικά και το ένα μάλιστα νοσηλεύθηκε… Εμείς δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να κλείσουμε το κατάστημα, συνέστησα όμως στη διοίκηση είτε να κλείσει για μία εβδομάδα, είτε να μεταφέρει προσωπικό από άλλο κατάστημά του.
Κάτι που φαίνεται να επέλεξε η επιχείρηση, αφού με ανακοίνωσή του το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει αυτό το γεγονός και ζητά μεταξύ άλλων, δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους καθώς και άμεση ενημέρωση των εργαζομένων σε περίπτωση κρούσματος.

Συνεχίζοντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βρουλής σημείωσε ότι «τα κρούσματα που έχουμε στη Χίο μπορεί να μην είναι πολλά σε σχέση με άλλες περιοχές, αλλά πρέπει να μην εφησυχάσουμε. Και σε πολλές περιπτώσεις ξέρουμε και πως ξεκίνησαν», τόνισε.
Ετσι σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας από την προσεχή Δευτέρα 14/12/2020, ο Ε.Ο.Δ.Υ, μαζί με την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Χίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ενημερωτική εξόρμηση, σε περιοχές της Βόρειας Χίου, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία covid-19. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν R-tests ανίχνευσης αντισωμάτων του κορονοϊού. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά από κρούσματα που σημειώθηκαν στα αραιοκατοικημένα χωριά της Βόρειας Χίου και που μάλιστα συνδυάζονται και με το παραδοσιακό καζάνισμα της σούμας (είδος τσίπουρου από απόσταξη σύκων). Τα R-tests θα διατεθούν από το ποσό των 1.000 που έχουν διατεθεί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και μέρος αυτών θα δοθεί στη Χίο έτσι ώστε να γίνουν έλεγχοι.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥποχώρησε οδόστρωμα στις Οινούσσες– Πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΣωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: 7 κρούσματα σε ένα κατάστημα