Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανοιχτά ΕΛΤΑ- Απάντηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δ. Ψωμαδάκη

Ανοιχτά ΕΛΤΑ- Απάντηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δ. Ψωμαδάκη

150

Η κατάπτυστη κυβέρνηση και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα των κατοίκων της Β.Α. Χίου, απάντησαν στο ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην περιοχής τους, ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και αρμοδιότητα γι’ αυτό.
Ξεδιάντροπα παραδέχονται ότι κουμάντο κάνει εταιρεία που τα ανέλαβε. Μα ποιον κοροϊδεύουν;

Απάντηση Δ. Ψωμαδάκη 
στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
για τα ΕΛΤΑ

Ο υπουργός και η Κυβέρνηση δεν είναι αυτοί που εκχώρησαν το 100% των μετοχών και λοιπής περιουσίας στην ιδιωτική εταιρεία κρατώντας μόνο το ετήσιο κόστος των υπηρεσιών και τώρα «νίπτουν τας χείρας τους»; Ντροπή!
ΕΛΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ-1ΝΟΕΜ2023 (1)

Μοίρασμα αλληλογραφίας υπό βροχή, 13/11/2023

Η εταιρεία που τα ανέλαβε δεν ήταν αυτή που μέσα σε 3 μήνες έκλισε το 25% των καταστημάτων και απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους, υποβαθμίζοντας τις ζωές χιλιάδων κατοίκων με στόχο τα ΕΛΤΑ να γίνουν ανταγωνιστικά για να ξεπουληθούν ολοκληρωτικά στον «στρατηγικό επενδυτή»;

Την ίδια στιγμή που έκλεισαν τα ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα, αναγκάζοντας τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών να μετακινηθούν ακόμα και εξήντα χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, έρχεται ανακοίνωση από το κεντρικό κατάστημα της Χίου προς την Κοινότητα ζητώντας να τους παραχωρηθεί η αίθουσα του Δήμου στην πλατεία για να μοιράζει ο υπάλληλος που θα ανέβει από τη Χίο την αλληλογραφία. Είδαμε λοιπόν αναρτημένο στις καφετέριες και στην πλατεία αυτό το κάλεσμα.

Πόσο μπορεί να παίζει με τις ζωές μας, αυτό το ανάλγητο και εχθρικό κράτος, να απογυμνώνει από κάθε κοινωνική προσφορά την ύπαιθρο, χαρίζοντας έντεχνα ευκαιρίες για εκμετάλλευση στους ιδιώτες;
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο επιλεκτικά ανάξιοι είναι οι κυβερνώντες στο να διαχειρίζονται προβλήματα του τόπου ώστε να καλυτερεύουν τη ζωή του λαού.
Ενώ αντίθετα πόσο υπεράξιοι είναι στο να ξεπουλούν τον εθνικό πλούτου δημόσιου οργανισμούς και υπηρεσίες σε ιδιώτες και να σέρνουν το λαό στην εξαθλίωση.
Αυτές οι τακτικές και πολιτικές ρημάζουν τις ζωές μας.
Στο χέρι του λαού, στα χέρια μας, είναι να αλλάξουμε την κατάσταση. Με τη δύναμη που μας δίνει η ενότητα, η μαζική αντίδραση, η αντίσταση και ο αγώνας μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να πάρουμε τη ζωή που μας κλέβουν, πίσω!
Να μην το επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας, υποβαθμίζοντας τις κοινωνικές παροχές, κλείνοντας σήμερα τα ΕΛΤΑ, αύριο τα ιατρεία, τα σχολεία…

Δημήτρης Ψωμαδάκης
8 Νοέμβρη 2023

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧίος – Ν. Δένδιας: Τα νησιά του Αιγαίου έχουν όλα τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου (video-pics)
Επόμενο άρθροΚαλλιμασιά: 2ο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου, 28/10-9/12/23