Αρχική Νέα Τοπικά Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Να εκκενωθεί η ΒΙΑΛ τώρα

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Να εκκενωθεί η ΒΙΑΛ τώρα

90

“Η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να φυλακίσει το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στην ΒΙΑΛ, μία ημέρα μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ, αποτελεί εγκληματική πράξη που μόνο όσοι επιδιώκουν την φυσική εξόντωση των προσφύγων μπορούν να λάβουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός συνδυασμός “Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά”, μετά την ανακοίνωση εφαρμογής καραντίνας μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

“…Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά από το περασμένο Μάρτιο, με το ξέσπασμα της πανδημίας τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να κλείσουν η ΒΙΑΛ, η Μόρια και το Βαθύ και όσοι βρίσκονται σήμερα εκεί να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα σε συνθήκες που θα μπορούν να εφαρμοστεί υγειονομική απομόνωση όποτε απαιτηθεί.
“…Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους της Χίου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

14/8/2020

Να εκκενωθεί η ΒΙΑΛ τώρα. Να σταματήσει άμεσα το διαρκές έγκλημα του εγκλωβισμού των προσφύγων – μεταναστών στα ΚΥΤ των νησιών

Η απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να φυλακίσει το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στην ΒΙΑΛ, μία ημέρα μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων κορονοϊου στο ΚΥΤ, αποτελεί εγκληματική πράξη που μόνο όσοι επιδιώκουν την φυσική εξόντωση των προσφύγων μπορούν να λάβουν. Δεκάδες διεθνείς οργανισμοί, εδώ και ένα χρόνο έχουν καλέσει την κυβέρνηση να κλείσει την ΒΙΑΛ καθώς η συνέχιση της λειτουργίας της εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των προσφύγων αλλά και των κατοίκων των γύρω περιοχών. Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά από το περασμένο Μάρτιο, με το ξέσπασμα της πανδημίας τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να κλείσουν η ΒΙΑΛ, η Μόρια και το Βαθύ και όσοι βρίσκονται σήμερα εκεί να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα σε συνθήκες που θα μπορούν να εφαρμοστεί υγειονομική απομόνωση όποτε απαιτηθεί.

Επαναλαμβάνουμε η απόφαση να κλειστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες μέσα στην ΒΙΑΛ, σε ένα χώρο που λείπει ακόμη και το τρεχούμενο νερό, όπου είναι αδύνατο να εφαρμοστούν κανόνες υγειονομικής απομόνωσης, είναι εγκληματική και θα οδηγήσει στην ταχύτατη διασπορά της νόσου, και δυστυχώς κατά πάσα πιθανότητα σε μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους της Χίου.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Τσεσμέ Τουρκίας
Επόμενο άρθροΔύο νέα κρούσματα κορονοϊού, την Παρασκευή 14/8