Αρχική Νέα Τοπικά Αντιπαραθέσεις Δημοτικών Παρατάξεων για Κλειστό Κέντρο προσφύγων- μεταναστών στη Χίο

Αντιπαραθέσεις Δημοτικών Παρατάξεων για Κλειστό Κέντρο προσφύγων- μεταναστών στη Χίο

53

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικών παρατάξεων και Δημοτικής Αρχής Χίου μετά τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη.
Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του κ. Κάρμαντζη, “Σύμπραξη Δημιουργίας”, κατακρίνει τις ανακοινώσεις των παρατάξεων «ΣυμμαΧία Αξιών» και «Χίος Μπροστά», που όπως αναφέρει «από υβριζόμενοι μεταξύ τους» βρίσκονται «σε κοινή γραμμή και γίνονται υβριστές της Δημοτικής Αρχής».
Αναφέρεται δε σε ερώτηση του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών Κώστα Τριαντάφυλλου όταν ήταν Βουλευτής το 2014 και «ζητούσε τη δημιουργία δομής επαρκούς δυναμικότητας για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών», κατηγορώντας τον για αλλαγή θέσης.
ΧΙΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 27012021

Σε απάντησή της η “ΣυμμαΧία Αξιών”, επισημαίνει ότι 5 φορές στο νυν δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ψηφίστηκαν οι θέσεις για Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης  δυναμικότητας των 500 ατόμων και ο Δήμαρχος είναι αυτός που πρέπει να εξηγήσει γιατί αλλάζει θέση.
Όσο αφορά την ερώτηση του κ. Τριαντάφυλλου στη Βουλή των Ελλήνων, θυμίζουν ότι αφορούσε το τότε Κλειστό Προσωρινής Κράτησης στο Μυρσινίδι που ήταν συνολικής χωρητικότητας 130 ατόμων και την δημιουργία ενός νέου κλειστού (σύμφωνα με τον τότε νόμο) χώρου αποκλειστικά για υποδοχή και ταυτοποίηση και μάλιστα μικρότερης χωρητικότητας από αυτήν που προτείνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ-28012021

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛίγα χιόνια στα ορεινά, προσοχή στον παγετό
Επόμενο άρθροΧιακή Συμπολιτεία: κριτική στο Δήμαρχο Χίου για Κλειστό Κέντρο με μια… παροιμία