Αρχική Νέα Τοπικά Αντίθετος σε όποια βελτίωση συνθηκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ο Περιφερειάρχης Β....

Αντίθετος σε όποια βελτίωση συνθηκών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

253

Με κύριο αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ οι κάτοικοι του Χαλκειούς πήραν μέρος χθες βράδυ σε συγκέντρωση όπου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι αντιπεριφερειάρχες-περιφερειακοί σύμβουλοι Χίου.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι ήταν αντίθετα ακόμα και σε έργα που έχουν να κάνουν με τα λύματα στον υπάρχοντα χώρο.
«Δικαιολογημένα θεωρούν ότι όποια επιπλέον κατασκευή γίνεται για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας επισημοποιεί και μονιμοποιεί την κατάσταση σε αυτό το στρατόπεδο. Θεωρήσαμε έτσι ότι πρέπει να στηρίξουμε την άποψη να παραμείνει ως έχει η δομή με όσα προβλήματα έχει, ώστε να μην είναι μια νομιποποίηση της παραμονής τους», μας είπε ο κ. Μουτζούρης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου το μεσημέρι της Τρίτης, 1/10/19, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
«Μετέφερα, σημείωσε, στους κατοίκους του Χαλκειούς την εμπειρία μου από τη Μόρια, την Κυριακή το απόγευμα, και τους εξέφρασα τους φόβους μου. Τους τονίσαμε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα μείνει στο πλευρό τους και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν επεκτάσεις ή να γίνουν νέες δομές στη Χίο, με όσους τρόπους διαθέτουμε».
Σημείωσε επίσης ότι έχουν στηθεί «παραδομές στα γύρω από τη ΒΙΑΛ χωράφια και κτήματα. Αυτό το πράγμα είναι και καταπάτηση ιδιοκτησιών και παρεμπόδιση καλλιεργειών», μας είπε.
Επισήμανε επίσης ότι όπως ανέφερε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας, οι κάτοικοι μπορούν από μόνοι τους να προβούν ως ιδιώτες σε νομικές ενέργειες για να απελευθερωθούν οι ιδιοκτησίες τους.
Στην ερώτηση μας, αν πιστεύει πως θα αποδώσει η Πολιτεία στο Δήμο το χώρο, αν ο τελευταίος κερδίσει τα ένδικα μέσα, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι ως Περιφέρεια «θα συμπαραταχθούν στην απόφαση αυτή».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπαιδευτικό παιχνίδι «Ο φύλακας του φορτίου» στο Μουσείο Μαστίχας
Επόμενο άρθροMaster plan λιμανιού, εφικτές και υλοποιήσιμες παρεμβάσεις αναζητούν Δήμος και Περιφέρεια