Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση στην Αναφορά Α. Μιχαηλίδη για το Ακτινολογικό του Σκυλίτσειου

Απάντηση στην Αναφορά Α. Μιχαηλίδη για το Ακτινολογικό του Σκυλίτσειου

115

“Ενδεικτική της ανεπάρκειας του Υπουργείου Υγείας να ανταποκριθεί με στοιχειωδώς αποτελεσματικό και έγκαιρο τρόπο στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων δημόσιων δομών Υγείας στη Χίο είναι η απάντηση της Υφυπουργού κα. Γκάγκα στην Αναφορά που της είχε καταθέσει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η επιστολή του Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) που κατατέθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου αφορούσε τα σοβαρά προβλήματα που έθεσαν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας το Ακτινολογικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο Χίου”, αναφέρει σε δελτίο τύπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

“Ενδεικτικά, συνεχίζεται στο δελτίο τύπου, η Υφυπουργός αναφέρει ως τεκμήριο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος το ότι αξιοποιήθηκε προσωρινά το Ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Χίου· όμως, όπως είναι γνωστό, (και) αυτό υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ακτινολόγου γιατρού…

Αναφέρεται, ακόμα, σε διαδικασίες προμήθειας εξοπλισμού που εκκρεμούν, η μία εκ των οποίων δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022. Είναι προφανές ότι μιλάμε για πολύμηνη καθυστέρηση, ενώ επιπροσθέτως ουδεμία πληροφορία για την πορεία της διαδικασίας παρέχεται.

Επίσης, οι απόλυτα αναγκαίες προμήθειες ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος και ψηφιακού μαστογράφου απλώς καταγράφονται στην απάντηση της κ. Υφυπουργού, χωρίς να παρέχεται δέσμευση για ολοκλήρωσή τους σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Πέραν των ανωτέρω, η κατάσταση στο Ακτινολογικό παραμένει βαριά προβληματική: το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, παρά τις προσπάθειες των ολίγων ιατρών που απέμειναν και των άλλων εργαζομένων. Ακολουθείται η «λύση» της σύμβασης με ιδιωτικό κέντρο για τη διεκπεραίωση ακτινολογικών εξετάσεων…

Αντί να ακολουθούνται τέτοιες επιλογές de facto ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, το Υπουργείο οφείλει να κινήσει άμεσα διαδικασίες για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με μισθολογικά, διοικητικά και επιστημονικά κίνητρα στα πλαίσια της νησιωτικότητας για τη στήριξη του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου”.

Απάντηση αν υπουργού Υγείας σε ερώτηση Αν. Μιχαηλίδη για ακτινολογικό Σκυλίτσειου_30012023
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΠΠΟΧΙ: Φράγμα στον Μαλαγκιώτη, όχι άλλες γεωτρήσεις
Επόμενο άρθροΖητούνται 2,73 εκ. ΕΥΡΩ για έργα αντιμετώπιση της λειψυδρίας- σύσκεψη χωρίς τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ