Αρχική Απόψεις Aρθρα Απεβίωσε ο καθηγητής παθολόγος Ιωάννης Αυγουστής

Απεβίωσε ο καθηγητής παθολόγος Ιωάννης Αυγουστής

587

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Λευτέρη Πυκνή

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας σήμερα το μεσημέρι, ώρα 13:00, 22 Μαΐου 2017 ο Μεγάλος Δάσκαλος, Ιατροφιλόσοφος, καθηγητής παθολόγος Ιωάννης Ν. ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 24 Μαΐου, 2.30 μ.μ. από το νεκροταφείο Παπάγου στην Αττική.

 

Ποιος είναι ο Γιάννης Ν. ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ:
Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1929 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μοναχοπαίδι του Νικόλα Αυγουστή εκ Καρδαμύλων και της Καλλιμασιωτίνας Αργυρώς Μαυράκη.
Μαθητικά χρόνια στα Ελληνικά σχολεία Αλεξανδρείας Ιατρική Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1956 διορίζεται Αγροτικός Ιατρός Καρυών και συγχρόνως έπαιρνε και ειδικότητα Παθολογίας στο Σκυλίτσειον Νοσοκομείο Χίου με Δ/ντή τον παθολόγο Σταμάτη Τσιμπή.
Τελειώνει την παθολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Άνοιξε το πρώτο ιατρείο του στην οδό Αμάντου στο οίκημα Μπόλλα δίπλα στην Μητρόπολη Χίου το 1958, ξεκινώντας πρωτοποριακή ιατρική και έρευνα με μηχάνημα Βασικού Μεταβολισμού για το θυρεοειδή.
Το Φλεβάρη 1962 ανοίγει την πρώτη Παθολογική Κλινική στην οδό Βασιλικάρη 2 στην Απλωταριά, τον πάνω όροφο σημερινό βιβλιοπωλείο «ΠΥΞΙΔΑ».

Μεταφέρεται στην νέα ιδιόκτητη κλινική στην οδό ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 7, στις 16 Ιανουαρίου 1966 και συνεχίζει να αναπτύσσεται συγχρόνως με το χτίσιμο της χειρουργικής κλινικής που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 2 Φεβρουαρίου 1968 με τη νέα ενδοτραχειακή νάρκωση που έμαθα και με χειρουργό τον Κώστα Βαλαντάση.


Στη φωτογραφία:
Ανδρ. Μιχαηλίδης – Ι. Καράλης Ι. Αυγουστής

Ανήσυχο πνεύμα Δημιουργίας-έρευνας και μελέτης σε πολλούς τομείς, γράμματα. Τέχνες, λογοτεχνία, επιστημονικά ιατρικά συγγράμματα, εφημερίδες συνδικαλιστής, για πολλά χρόνια πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ΤΣΑΥ ΧΙΟΥ. Ιατρικής εταιρείας Χίου (εκ των ιδρυτών), μέλος του Δ.Σ. του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και Δρομοκαϊτειου Ν.Ψ., μέλος του Φιλοτεχνικού Ομίλου με πολλές ομιλίες από το 1961 και το περίφημο πεζοτράγουδο το 1998, το καλαντάρι των ΑΘΑΝΑΤΩΝ.

Δεκαετία 1990. Δ/ντής Παθολογικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, και καθηγητής Ιστορίας της Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει τιμηθεί ποικιλοτρόπως από την Ακαδημία από την Ιατρική εταιρεία από τον Φιλοτεχνικό.

Υπήρξα ο πρώτος μαθητής του από το 1963, μαθητής ακόμη της εμπορικής σχολής μέχρι τον ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1969. Για εμένα παραμένει ζωντανός διότι ήταν και είναι ο μέντορας μου και έχω αφιερώσει στο πρώτο μου βιβλίο στις 15 Ιουλίου 2014, την ψυχή μου με τα λίγα λόγια καρδιάς που καταγράφω:

Στη φωτογραφία: Δάσκαλος και Μαθητής
Ι. Αυγουστής – Λ. Πυκνής

«Στον μεγάλο Δάσκαλο – Πλάστη και Δημιουργό μου Πνευματικό Πατέρα και αδερφό. Στον άνθρωπο που με γαλούχησε και με έμαθε να πράττω, να λειτουργώ και να δημιουργώ. Στον άνθρωπο που μου μετάγγισε την φαιά ουσία τα εγκεφαλικά κύτταρα, τη σκέψη το αίσθημα και το συναίσθημα , τον οραματισμό και την δημιουργία, τη μάθηση και την εκπαίδευση , τη φιλοσοφία και την Ιατρική. Το στυλοβάτη και τον προστάτη της μεγάλης μας αγάπης, τον άνθρωπο που ένιωσε την ψυχή μας, τον έρωτα μας και τα συναισθήματα μας , την μεγάλη μας αγάπη. Στον άνθρωπο που στάθηκε βράχος και κυματοθραύστης στον ανελέητο πόλεμο που δεχτήκαμε. Τον άνθρωπο που γνώρισε και πίστεψε στον μεγάλο μας έρωτα.
Το πνεύμα και η ψυχή μας πάντα μαζί σου.
Σε αγαπάμε σε λατρεύουμε

ΛΕΥΤΕΡΗΣ – ΙΟΥΛΙΑ »

Συγκλονισμένος και συναισθηματικά φορτισμένος είμαι εκ των γεγονότων αναγκασμένος μέσα στην θλίψη μου αντί επικήδειου που μου είχε ζητήσει ο ίδιος πολλές φορές να του απαγγείλω στην εξόδιο ακολουθία του. Να καταγράψω με μεγάλη μου λύπη για την χιώτικη κοινωνία τα ακόλουθα:

Εφιάλτες, τύψεις και ερινύες θα καταδιώκουν για το υπόλοιπο της ζωής τους, όσοι συνέβαλαν στην ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του.

Δεν θα χαριστώ σε κανέναν , ούτε συγγενικά πρόσωπα, ούτε γείτονες, ούτε συνεργάτες ούτε παιδιά παλαιών συνεργατών του, ούτε φυσικά σε τοπικούς άρχοντες και παράγοντες για την εν γένει συμπεριφορά τους στα διαδραματισθέντα προ ένα μήνα γεγονότα σχετικά με την κλινική ΑΥΓΟΥΣΤΗ !!!

ΟΥΑΙ ΗΜΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΥΚΝΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕίναι όμορφος ο τόπος μας, μην το στιγματίζετε, του Δ. Αντώνογλου
Επόμενο άρθροΒρετανία: 19 νεκροί από έκρηξη έξω από το Manchester Arena