Αρχική Νέα Τοπικά Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μπουμπάρης

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μπουμπάρης

353

Σε ηλικία 87 χρόνων έφυγε σήμερα το πρωί, 26 Ιουλίου 2017, ο από τη ζωή επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μπουμπάρης.
Από τους πιο αγαπητούς Δημάρχους, είχε να επιδείξει μια ιδιαίτερα πλούσια δραστηριότητα στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του (1983-1994) οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε έργα θετικά και ωφέλιμα για τον τόπο.
Η πρώτη ενασχόλησή του στα κοινά, μας θυμίζει ο θεολόγος- διευθυντής του Γυμνασίου- Λυκ. ταξεις Βολισσού Σωτήρης Παραδείσης, ήταν με την εκλογή του σαν δημοτικός σύμβουλος το 1959 με το διατελέσαντα Δήμαρχο Παντελή Πατελίδα.
Επανήλθε στην υπηρεσιακή Δημοτική Αρχή, μετά την πτώση της δικτατορίας του 1974.
Ως “αντάρτης” από το χώρο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε Δήμαρχος στις εκλογές του 1982, για να βγει στις εκλογές του 1986 και 1990. Σύνθημά του στις τελευταίες αυτές εκλογές, με πρόταση του κ. Παραδείση “Η Χίος έχει Δήμαρχο!”.
Δύο φορές, στις εκλογές του 1993 και 1997, διεκδίκησε την αιρετή θέση του Νομάρχη χωρίς επιτυχία.
Επίσης ήταν υποψήφιος βουλευτής νομού Χίου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1977 και 1981.
Για την προσφορά του στην Τοπική αυτοδιοίκηση είχε τιμηθεί το 2003 με το Μετάλλιο της πόλης της Χίου κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης (20 Δεκεμβρίου 2003).
«Έχω τη γνώμη ότι δεν έφυγα ποτέ, νιώθω ακούγοντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα «φτερούγισμα» και νιώθω έτοιμος για αγώνες», είχε τονίσει συγκινημένος στην εκδήλωση αυτή ο Γιάννης Μπουμπάρης από το βήμα του κατάμεστου ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του πλοίου “Νήσος Μύκονος” στον πανηγυρικό εσπερινό Αγίας Παρασκευής Καστέλλου
Επόμενο άρθροΕργατικό Κέντρο Χίου: Να αποδοθούν ευθύνες για την Παθολογική Κλινική