Αρχική Νέα Τοπικά Απομακρύνθηκαν οι κεραίες από την ιστορική Μαύρη Ράχη Ψαρών

Απομακρύνθηκαν οι κεραίες από την ιστορική Μαύρη Ράχη Ψαρών

137

Στην απομάκρυνση των κεραιών και όλου του εξοπλισμού αναμετάδοσης τηλεοπτικού σήματος από την ιστορική Μαύρη Ράχη των Ψαρών, προχώρησε ο Δήμος, τοποθετώντας τες παράλληλα σε νέα θέση (στην περιοχή των δεξαμενών ύδρευσης).
«Η δυνατότητα ψηφιακής και δορυφορικής λήψης επέτρεψε, με συντονισμένες ενέργειες και σε στενή συνεργασία με την ΕΡΤ, να «απαλλάξουμε» το ιερό σύμβολο του νησιού από τις αντιαισθητικές κεραίες, ενόψει μάλιστα και του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821», σημειώνει ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών που ευχαριστεί θερμά την ΕΡΤ για τη συμβολή της στην επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες έγιναν με ιδίους πόρους του Δήμου. Οι κεραίες είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του 1980, απαραίτητες τότε ώστε να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα οι Ψαριανοί.
«Διαχρονικά όμως αποτέλεσε βεβήλωση του ιερού βράχου και προκάλεσε κατά καιρούς ποικίλα αρνητικά σχόλια και επισημάνσεις από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού», σημειώνει ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών στο σχετικό δελτίο τύπου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗχηρό ΟΧΙ Δημοτικού Συμβουλίου για Νέα Δομή στις “Μπαμπακιές”
Επόμενο άρθροΔιακοπή στην υδροδότηση στη μεσαία ζώνη Βροντάδου Χίου