Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Απρίλης αφιερωμένος στο βιβλίο, έκθεση Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Απρίλης αφιερωμένος στο βιβλίο, έκθεση Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας στο ΟΜΗΡΕΙΟ

206

ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑ: Ημέρες και έργα …βιβλίου
Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στο βιβλίο.
Από Τετάρτη, 11 Απριλίου έως Παρασκευή, 11 Μαΐου
Χώρος: Φουαγιέ
Έκθεση του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου
Εγκαίνια: Τετάρτη, 11 Απριλίου στις 19:00

“Το βιβλίο το μικρό και το μεγάλο. Το βιβλίο-ταξίδι, το βιβλίο-ιστορία. Το βιβλίο-εργαλείο και το βιβλίο γνώση. Το βιβλίο χαρά και λύπη. Το βιβλίο δάσκαλος και φίλος. Το βιβλίο: μια πιστή εικόνα του ανθρώπου και της σκέψης του. Του ανθρώπου και των έργων του. Το βιβλίο-ιδέα και το βιβλίο αγώνας. Το βιβλίο-σημαία και ιαχή. Το βιβλίο ελευθερία. Όλα τα βιβλία του κόσμου, όλα όσα έκανε ο άνθρωπος είναι το αντικείμενο της βιβλιοδεσίας. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε βιβλιοδεσία. Αλλά και χωρίς βιβλιοδεσία, πόσα βιβλία θα είχαν διασωθεί;”
(Απόσπασμα από το βιβλίο ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ Τέχνη και Τεχνική των Ανδρέα και Φρόσως Γανιάρη, Αθήνα 1993, ΕΟΜΜΕΧ)

Τα Πολιτιστικά Εργαστήρια του Ομηρείου λειτουργούν συνεχώς και αδιαλείπτως κοντά 30 χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας. Πρώτος δάσκαλος έως το 1999, ο αείμνηστος βιβλιοδέτης Δημήτρης Κρομμύδας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα διδάσκει σε αυτό ο βιβλιοδέτης Τέχνης, Κώστας Στείρος. Μέσα από τεχνικές και τρόπους που διδάσκονται στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, θα μπορούν να έχουν το αγαπημένο τους βιβλίο, βιβλιοδετημένο και διακοσμημένο με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο.

Στην έκθεση συμμετέχουν με τα δικά τους βιβλιοδετημένα έργα οι:
Birgit Lutosch, Ελένη Κουμπιά, Σταυρούλα Επιτροπάκη, Φωτεινή Ζαριφοπούλου, Βασιλεία Βαμβούρη, Γιασεμή Αμπαζή, Ξένια Κορακάκη, Γιάννης Παληός, Γιώργος Στέλλας, Φώτης Φραγκάκης, Σπύρος Σπηλιόπουλος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων στα ΕΠΑ.Λ., του Κ. Χατζησταμάτη
Επόμενο άρθροΑγωνιστική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών: και σε Δημοτικό άρνηση εγγραφής προσφυγόπουλου