Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 17 Ιουνίου τα εγκαίνια της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Χίου για 4η συνεχή χρονιά, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου, το Δήμο Οινουσσών, το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και μεγάλο χορηγό την εταιρεία «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε».
Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ», καθώς και με προσφορά τοπικών εδεσμάτων.
Η δράση «Άρωμα Χίου» γνωρίζει και φέτος μεγάλη επιτυχία, με εξαιρετικά υψηλή επισκεψιμότητα από τις πρώτες ώρες της έκθεσης, ενώ οι συμμετέχοντες στην έκθεση έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με τους επισκέπτες και να τους γνωρίζουν τα προϊόντα της… γης της μαστίχας.
Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο Χατζηαντωνίου, ενώ το «παρόν» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι Βουλευτές Χίου Νότης Μηταράκης (ΝΔ) και Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής), ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Βουτσινάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μανώλης Χριστοφάκης, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Κώστας Μούνδρος, εκπρόσωποι της Επιμελητηριακής Κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι του ναυτιλιακού κλάδου και πλήθος οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και επιχειρηματικών παραγόντων του νησιού και της Ελλάδας.
Η έκθεση «Άρωμα Χίου» συνεχίζει να εκτυλίσσεται δυναμικά, έως την Παρασκευή 20 Ιουνίου και ώρες 11:00 – 21:00.







