Αρχική Νέα Τοπικά “Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη” – Παρέμβαση Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την...

“Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη” – Παρέμβαση Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την “Κιβωτό”

263

“Εδώ και καιρό τα δελτία ειδήσεων βρίθουν ποινικών υποθέσεων που ενδιαφέρουν αυτονόητα την κοινωνία, ωστόσο επισύρουν μια … “ανθρωποφαγία” και έτσι τα ΜΜΕ μεταβάλλονται σ ένα βήμα αυτού, που διατυμπανίζουν ότι διώκουν, τη βία”, σημειώνει σε άρθρο της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα.

“Με τον τρόπο αυτό καταστρατηγείται το τεκμήριο της αθωότητας του οιουδήποτε κατηγορουμένου ή και υπόπτου, ανεξάρτητα από την βαρύτητα των κατηγοριών που τυχόν αποδίδονται και ταυτόχρονα υπονομεύεται εκ θεμελίων το κράτος δικαίου”, σχολιάζει η κα Ζαννάρα με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται με την “Κιβωτό του Κόσμου”, και συνεχίζει:

“Το κράτος δικαίου που εδραιώθηκε με αίμα, θυσίες, επιμονή, υπομονή, έρευνα, και νομικούς κανόνες που τέθηκαν στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες χάριν των πολιτών και με του ς πολίτες να τους υπερασπίζονται.

Η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δι΄ αυτών με ευθύνη και συνείδηση ως υποχρέωση και όχι μόνο ως κατ’ επίφαση δικαίωμα, εξακολουθεί να υπάρχει όταν οι πολίτες την υπερασπιζόμαστε διαφωνώντας, αλλά υποστηρίζοντας το δικαίωμα της διαφορετικής προσέγγισης.
Είναι καιρός να ορθωθεί ένα τείχος στις τηλεδίκες, ένα φράγμα στον λαϊκισμό, ένα βήμα στον διάλογο! Πριν λίγο καιρό ένας Μητροπολίτης αναφερόταν “ότι τα έμβρυα και ως απότοκα βιασμού, δεν αφορούν την γυναίκα που υπέστη τον βιασμό και κυοφορεί αιτία αυτού και ότι οι γυναίκες δεν βιάζονται, εάν δεν το θέλουν”.
Μόνο δειλές διαμαρτυρίες πέρασαν στα ψιλά της αντιπολίτευσης, της συμπολίτευσης, του τύπου. Ουδείς αφορισμός ή ποινή εκπορεύθηκε από τον επικεφαλής της Εκκλησίας μας.
Τόσο καιρό στις οθόνες μας “ανεβοκατέβαιναν” τα παιδάκια της γνωστής κυρίας που έχει προφυλακισθεί και μήτε το ΕΣΡ (που είναι ανεξάρτητη Αρχή για τα ραδιοτηλεοπτικά μας με μισθούς του Δημοσίου στα μέλη της ), μήτε ο Αρχιεπίσκοπος ή οιοσδήποτε αρμόδιος ηθικά η καθ’ ύλην εξέδωσε οιαδήποτε ανακοίνωση ότι τα “παιδάκια αυτά είναι πια σ’ ένα συμπαντικό κόσμο κι ας τα σεβασθούμε. Δεν αρκεί η κορδέλα ντροπής στα μάτια τους, που δεν αποτρέπει την εικονιζόμενη σε κίνηση έως και… χορευτική φιγούρα τους αλλά εις μάτην, ουδείς εκφράσθηκε από εκείνους που θα αναμέναμε.
Κι επίσης λίγη αυτοσυγκράτηση από κάποιους ώστε να μην έρχεται στο νου μας “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Για τα περί οικονομικών ο λόγος, διότι θα πέσει “ο Τράγκας” και θα μας πλακώσει κι εμάς και την ανυποψίαστη Πολιτεία, που αλλοίμονο πως της “ξέφυγε” σε εποχές που πέραν των 500,00 δεν κάνεις συναλλαγή παρά μέσω Τραπέζης; Ξέρω ανακάτεψα πολλά και συγχωρείστε με, αλλά να, κάθε μέρα εμείς οι απλοί πολίτες απορούμε με τα δρώμενα των καθ’ εκάστην ειδήσεων.

Εν κατακλείδι, παρακολουθούμε ατομικά και εν συνόλω “άφωνοι” τις εξελίξεις της Κιβωτού που τόσο μας στεναχωρούν, ωστόσο δεν μπορώ παρά να φωνάξω με την μικρή μου φωνή σαν πολίτης πρωτίστως και σαν δικηγόρος, ας αφήσουμε την δικαιοσύνη, τους εισαγγελείς και τους δικαστές να κάνουν τη δουλεία τους, απερίσπαστα, ανεπηρέαστα, αποστασιοποιημένα.
Θα είναι προς όφελος όλων μας και της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου πρωτίστως. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν, εφόσον υπάρχουν, από τους αρμοδίους καθ’ ύλην και την δικαιοσύνη”, καταλήγει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ναυτική εκπαίδευση και προβλήματα ΑΕΝ Οινουσσών
Επόμενο άρθροΕργαζόμενοι στη δομή Χίου της “Κιβωτού” – “Κύριο μέλημά μας τα παιδιά”