Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ασφαλιστικά μέτρα Δημοσίου για τη Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών – Συγκέντρωση κατοίκων...

Ασφαλιστικά μέτρα Δημοσίου για τη Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών – Συγκέντρωση κατοίκων (video)

28

Εκδικάστηκε χθες, Τετάρτη 2/11/22, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την πρόσβαση στην επίμαχη περιοχή του Θόλους.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι μπορούν να καταθέσουν τυχόν υπομνήματα οι δύο αντίδικοι, ενώ η έκδοση απόφασης αναμένεται άμεσα.
Από την πλευρά των συνηγόρων του Δήμου Χίου επισημάνθηκε ότι τυχόν ικανοποίηση του αιτήματος του Δημοσίου μπορεί να επιφέρει βλάβη μη αναστρέψιμη στην περιοχή, στην περίπτωση που ξεκινήσουν εργασίες. Αφού εκκρεμεί η εξέταση της τακτικής αγωγής που κατέθεσε ο δήμος Χίου τον περασμένο Ιούνιο, σχετικά με το ιδιοκτησιακό της επίμαχης περιοχής όπου το υπουργείο έχει προχωρήσει στην ανάθεση έργο κατασκευής Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών.
Στις δηλώσεις τους οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι από την ώρα που απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Χίου, «έχει κριθεί προσωρινά σε επίπεδο πιθανολόγησης» το ιδιοκτησιακό καθεστώς υπέρ του Δημοσίου. Αποδέχθηκαν όμως ότι η οριστική κρίση θα γίνει με την εξέταση της τακτικής αγωγής.

Συγκέντρωση κατοίκων

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από πολίτες, έξω από το πρωτοδικείο Χίου με σαφή μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην δημιουργηθεί η Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος.
Εκτός των συνδικαλιστικών φορέων κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου- βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

«…Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δομή 500 ατόμων, καταγραφή και άμεση μετακίνηση. Ό,τι δηλαδή ίσχυε το 2014. Όταν ήρθε στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο υπερδομές και τους κρατούσε για μήνες στη Χίο. Αν το σωστό είναι αυτό που προτείνει σήμερα, γιατί δεν το εφάρμοσε; Γιατί δεν κράτησε την παλιά διαδικασία; Υποκριτές, ντροπή!», σημειώνει μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτο επίκεντρο η ελευθεροτυπία- Εκδίκαση αγωγής Ελ. Κανταράκη κατά Γ. Στεβή (video)
Επόμενο άρθροΤα προϊόντα μαστίχας στην Φαρμακευτική έκθεση CPHS Frankfurt 2022